Celebrity

24. ledna 2023 10:30

Eliška Reiglová

Jaroslava Obermaierová si stěžovala na drahé energie. Nyní si koupila byt v Praze

Herečka Jaroslava Obermaierová (76) se už nějakou dobu netají tím, že aktuální ceny energií jí dělají těžkou hlavu. Ruská invaze na Ukrajinu v ní vyvolala takový strach z nedostatku plynu, že dokonce zmínila sebevraždu. Se synem se z pronajímaného bytu na Žižkově odstěhovala na chalupu, z té se ale nyní vrací. Ve stejné čtvrti si byt tentokrát koupila.

Mnoho lidí se domnívá, že slavných osobností se zdražování energií nemůže nijak dotknout. To se už před časem rozhodla vyvrátit herečka Jaroslava Obermaierová, kterou ceny energií v kombinaci se zvýšením nájmů donutily opustit byt. Se synem se odstěhovala na chalupu, kterou na něj na jaře také převedla. S hrůzou pak sledovala dění na Ukrajině.

„Plyn začíná být exkluzivní věc. Bojím se, že nám ho vypnou. Děsím se toho, co pak udělám, když nebude. Přemýšlím, jestli nespáchám sebevraždu, kde si půjčím? Jídlo neřeším, k obědu mi stačí brambory, ale teplo člověk přece potřebuje. Z plynu se stal politický nástroj. Každý nemá možnost úsporných opatření, pořízení fotovoltaiky,“ řekla před několika měsíci pro CNN Prima NEWS.

Velký návrat

Vzhledem k pracovním povinnostem byl pobyt na chalupě pro oblíbenou herečku nepraktický. Rozhodla se proto vrátit zpět do Prahy, tentokrát ale ne do podnájmu. Na Žižkově si pořídila garsonku. „Napřed jsem dvacet let dávala do kupy chalupu, kterou jsem zdědila, aby tam mohl Jaroušek celoročně žít. A pak jsem šetřila na koupi bytu,“ řekla deníku Aha!.

Na garsonce, která má podle eXtra.cz hodnotu okolo milionu korun, si váží především pohodlí. „Otočím kohoutkem a teče teplá voda. Nestarám se o nic, jen uklidím a je hotovo. Barák je starost až do smrti,“ dodala.

Neopuštěná chalupa

Z chalupy sice Jaroslava Obermaierová odešla, ale úplně opuštěná nezůstala. „Samozřejmě tam trávím jaro, léto, podzim, ale trvale tam žije syn Jára. A já jsem zase trvale hlášená v Praze, kde jsem se narodila,“ vysvětlila situaci.

Syn Jaroslav pro herečku hodně znamená. Od narození ho vychovávala zcela sama. Její maminka zemřela těsně před jeho narozením a s manželem, který měl násilnické sklony, se rozešla, když byl malému Jarouškovi pouhý rok.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.