Celebrity

21. října 2022 14:46

Josef Šťastna

Zemřel scenárista Gustav Oplustil. Mistr televizní zábavy odešel ve věku 96 let

Ve věku 96 let zemřel v pátek po krátké nemoci scenárista a dramaturg Gustav Oplustil. O jeho odchodu informovala agentura ČTK, kterou informaci sdělila Oplustilova dcera Ludmila Olbertová.

Oplustil pro televizi připravoval například pořady V Praze bejvávalo blaze, Pražský písničkář, Po stopách smíchu, Kabaret U dobré pohody nebo silvestrovské programy. Jako dramaturg spolupracoval mimo jiné s režisérem Zdeňkem Podskalským.

V roce 2002 byl Gustav Oplustil uveden do televizní Dvorany slávy Týtý.

O jeho odchodu v pátek odpoledne informovala agentura ČTK, které smutnou zprávu sdělila Oplustilova dcera Ludmila Olbertová.

Oplustil proslul v posledních letech tím, že kritizoval úroveň televizní zábavy. Říkal, že televize trpí tím, že začínají chybět výrazné osobnosti.

„Chybí tu mnoho osobností. Jednoznačně Milda Kopecký, Vláďa Menšík, Felix Holzmann. Televizní dramaturgové věděli, že když obsadí tyto zaběhnuté legendy, tak to bude takzvaně hrát samo,“ uvedl podle Blesku na oslavě svých 95. narozenin.

Do hereckého nebe odešel také Josef Somr:

Sdílejte článek
Štítky režisér herec Praha Zdeněk Podskalský TýTý Gustav Oplustil

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.