Celebrity

16. října 2022 20:41

Josef Šťastna

Zemřela hvězda komedie Sněženky a machři. Valentině Thielové bylo 89 let

Ve věku 89 let zemřela v sobotu herečka Valentina Thielová. Nejvíce se proslavila jako profesorka Boženka v komedii Sněženky a machři.

O odchodu Valentiny Thielové v neděli informovala její neteř Michaela Svatá. Smutnou zprávu později potvrdila agentura ČTK.

Thielová, dívčím jménem Strachovová, se narodila v Praze v roce 1933, její rodiče se do Československa přistěhovali z Ruska. Thielová snila o kariéře baletky, kvůli zdravotním problémům však musela plány přehodnotit.

Zemřela herečka Valentina Thielová:

Proslavila se jako profesorka Boženka

Objevila se například v detektivce Na kolejích čeká vrah z roku 1970. Velkou rolí byla profesorka Boženka v komedii Sněženky a machři z roku 1982.

Valentina Thielová se objevila také v řadě dalších filmových i televizních rolích, hrála i v několika seriálech, například Panoptikum města pražského (1987), Přísahám a slibuji (1990) či Náhrdelník (1992).

Sdílejte článek
Štítky film úmrtí herečka Sněženky a machři Valentina Thielová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.