Celebrity

18. října 2022 19:50

David Laštovka

Josef Somr zemřel na stejném místě jako Jiří Pomeje. Zradily ho plíce

Zemřel herec Josef Somr

Herce Josefa Somra, jenž zemřel ve věku 88 let, v poslední době sužovaly zdravotní problémy. Kvůli nim byl nucen vzdát se své práce, kterou miloval. Před kamerou se naposledy objevil před šesti lety, poté se stáhl do ústraní. Jak probíhaly poslední měsíce jeho života?

Kvůli zdravotním problémům poslední roky svého života Josef Somr často pobýval v nemocnici. Opakovaně musel být hospitalizován na plicním oddělení Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. „Telefony nezvedám, protože už žádnou práci nechci a žiju často po špitálech. Jsem už schránky zchátralé. Lepší už to nebude. Já jsem se ale s tím stářím dávno smířil. Přednost má teď zdraví, nikoli práce. Co bych si přál, je, abych chvilku ještě žil nejenom po špitálech,“ svěřil se letos v dubnu deníku Aha!

Měl smrt, jakou mu můžeme závidět, uvedla Bohdalová

Podle informací ČTK herec Josef Somr poslední dny života strávil v sanatoriu Na Pleši, kde před třemi lety zemřel také herec a producent Jiří Pomeje (54). Příčinou smrti podle hercova synovce Pavla měla být rakovina plic.

„V rodině se říká, že to byla rakovina plic. Všechno tomu nasvědčuje, protože strýčka před několika dny do nemocnice přivezli kvůli tomu, aby mu tam usnadnili dýchání. Strýček už před pár lety nemohl udýchat ani besedy ve Viole nebo nahrávání audioknih,“ popsal deníku Aha! Pavel Somr.

Národem milovaný herec odešel klidně, ve spánku. „Poptávala jsem se a bylo mi řečeno, že měl smrt, jakou mu můžeme závidět,“ uvedla Jiřina Bohdalová (91), kterou smrt oblíbeného kolegy, s nímž se častokrát potkávala před kamerou, hluboce zasáhla.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.