Celebrity

17. října 2022 15:00

David Laštovka

Poslední rozhovor Josefa Somra: Zpustl jsem, bez mé ženy by to nebylo k žití

Zemřel herec Josef Somr

Zesnulý herec Josef Somr, který zemřel ve věku 88 let, během života rozdal jen málo rozhovorů. Své soukromí si totiž velmi chránil. V posledním interview však překvapil svojí otevřeností a upřímností. Co o sobě prozradil?

Herec Josef Somr se do české kinematografie zapsal zlatým písmem. Ztvárnil desítky filmových i seriálových rolí. U diváků patřil k nejoblíbenějším umělcům, přesto ho zdobila až neskutečná skromnost.

„Prožil jsem snad všechno. Byl jsem šťastný i nešťastný celý život. A myslím, že je to tak správně. Každé to období bylo na čas přetrženo něčím těžkým, nějakou překážkou. A vždycky jsem se snažil, aby to netrvalo moc dlouho. Abych se zase dostal k tomu šťastnějšímu období. Takže když to cyranovsky shrnu, měl jsem něco na začátku, něco uprostřed a něco na konci,“ prozradil Josef Somr v Nočním Mikrofóru v rádiu ČRo Dvojka.

Tři týdny byl v agonii a šlo mu o život

Promluvil také o zákeřné chorobě, se kterou v minulosti bojoval. Jednalo se o smrtelně nebezpečný zánět slinivky. „Ta nemoc přišla náhle a byla důsledkem mého života. Trošku jsem totiž zpustl. Musel jsem rychle podstoupit operaci, po které jsem zůstal asi tři týdny v agonii,“ popisoval herec.

Velkou oporou mu tehdy byl paradoxně jeho přísný otec, se kterým neměl nejlepší vztah. Do nemocnice ho přijel navštívit, držel ho nad vodou a dodával mu potřebnou energii. „Dodneška to vidím. Nade mnou byla bělovlasá hlava a viděl jsem pánaboha. A tatíček mi tenkrát řekl: ‚Jožko, kam jdeš? Nikam nechoď! Ještě máš čas.‘ A já tu větu cítil s takovým zvláštním návalem, jako by to byl skutečně pánbůh na nebi. A všecko jsem mu odpustil,“ líčil Josef Somr.

Když se před deseti lety poprvé oženil, věřil, že na pozdní lásku mu osud dopřeje co nejvíce času. „Jsem nesmírně šťastný a vděčný. Bez mé ženy by to už vůbec nebylo k žití. A doufám, že budeme mít dost času, abychom si to užili,“ svěřoval se herec.

Sdílejte článek
Štítky nemoc smrt láska otec herec Josef Somr poslední rozhovor

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.