Zemřel herec Norbert Lichý. Zářil na divadelních prknech, zahrál si i v seriálu Slunečná

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec a hrdý Ostravák Norbert Lichý, který si mimo jiné zahrál v seriálu Slunečná nebo Dvojka na zabití. Smutnou zprávu zveřejnilo ostravské Divadlo Petra Bezruče. Tomu ji potvrdila umělcova rodina. Svéráznému a nepřehlédnutelnému herci bylo 59 let.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že nás opustil náš kolega Norbert Lichý. Informaci divadlu potvrdila rodina, které vyjadřujeme upřímnou soustrast,“ napsalo na svých stránkách Divadlo Petra Bezruče.

Příčinu úmrtí divadlo neuvedlo. "S ohledem na rodinu nebudeme zatím okolnosti úmrtí více komentovat. Další informace zveřejníme v pátek," řekla mluvčí divadla Marcela Bednaříková.

Norbert Lichý se narodil 29. prosince 1964 v Ostravě. A byl i hrdým ostravským patriotem. Kromě herectví se věnoval i skládání scénické hudby. V posledních letech namlouval i audioknihy. Jeho otcem byl režisér, herec a dramatik Saša Lichý, který ho přivedl k herectví. Na divadelním jevišti se objevil už v devíti letech.

Norbertova matka Evelyn působila v Divadle Petra Bezruče jako tanečnice. S ní také herec sdílel domácnost. „Doma, to je oáza klidu. S maminkou se mi žije velmi dobře a nevidím na tom nic špatného. Já díky ní nejsem sám, ona díky mně není sama. Výborně vaří, nejmilejším jídlem od ní je svíčková. Tu umí znamenitě,“ řekl v minulosti Lichý webu Prima Ženy.

Norbert Lichý zazářil v mnoha filmech, jen namátkou Kajínek, Czech Made Man, Hranaři, Lidice, Sluneční stát, Ve stínu koně, Signál a v řadě dalších. Výrazné role zanechal také v mnoha seriálech jako například Slunečná, Ohnivý kuře či Dvojka na zabití.

Za svůj mimořádný výkon za roli Mendela Singera v inscenaci Job získal Cenu Thálie 2009. V roce 2022 obdržel Cenu Jantar udělovanou umělcům z Moravskoslezského kraje. V roce 2016 zvítězil v divácké anketě Týdeníku Rozhlas o nejpopulárnější herecké výkony Neviditelný herec za četbu z románu Motýlek.

Zavzpomínejte na herce Norberta Lichého, kterého svezla ve svém taxíku Mariana Prachařová:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.