Celebrity

5. září 2023 07:13

Eliška Reiglová

Zemřela hvězda seriálu Dallas. Femme fatale Gayle Hunnicutt se dožila 80 let

Ve věku 80 let zemřela americká herečka Gayle Hunnicutt. Nejvíce se proslavila v seriálu Dallas jako dávná láska J. R. Ewinga, s níž zplodil syna, o němž neměl ponětí. Po boku Petera Fondy si pak zahrála v dnes již klasickém filmu Divocí andělé.

Jako vycházející hvězda byla Gayle Hunnicutt obsazována do mnoha rolí čistě pro svou krásu. Hrála v řadě televizních seriálu a filmů, ovšem největší slávu jí přinesl Dallas. V posledních třech sériích mezi lety 1989 až 1991 hrála Vanessu Beaumont, britskou aristokratku, která kdysi měla milostný poměr s J. R. Ewingem.

Rodiče Gayle nepodporovali v tom, aby šla studovat vysokou školu, podařilo se jí ale získat stipendium, a tak v Los Angeles studovala angličtinu a divadlo. Právě na škole si jí všiml lovec talentů ze studia Warner Bros., díky němuž natočila svůj první snímek ve věku 23 let, tedy v roce 1966. Od té doby se jí nabídky hrnuly.

Femme fatale

Gayle Hunnicutt měla ostré, přesto krásné rysy. Proto byla často obsazována do rolí femme fatale, jak na divadelních prknech, tak před kamerou jí muži nemohli odolat. V seriálu Z archivu Sherlocka Holmese byla dokonce jedinou dámou, která legendárního detektiva dokázala odzbrojit svým důvtipem a moudrostí.

Příčina smrti oblíbené herečky nebyla zveřejněna, na tomto světě po ní však zůstali dva již dospělí synové – Edward Jenkins, kterého měla s novinářem Simonem Jenkinsem, a Nolan Hemmings, jehož otcem byl herec David Hemmings. O jejím skonu bez dalších detailů informoval deník The Guardian.

Nedávno zemřela také legendární herečka Jana Šulcová:

Sdílejte článek
Štítky úmrtí Dallas femme fatale Gayle Hunnicutt J. R. Ewing David Hemmings Simon Jenkins

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.