Celebrity

24. října 2024 10:24

David Laštovka

Manželka Vladimíra Menšíka zemřela ve věku 93 let. Celý život dělala tátovi zázemí, řekl syn

Až s téměř ročním odstupem rodina herce a baviče Vladimíra Menšíka oznámila, že jeho milovaná manželka Olga zemřela. Dožila se úctyhodného věku - 93 let. Menšíka přežila o dlouhých 35 let. Co o ní její syn Jan prozradil?

Olga, za svobodna Strnadová, byla druhou manželkou Vladimíra Menšíka. Herec si ji vzal ve svých čtyřiatřiceti letech a měl s ní dvě děti, dceru Martinu, která je herečkou a dabérkou, a syna Jana. Ten pracuje u filmu jako producent a pomocný režisér. Menšík žil s Olgou ve spokojeném manželství až do své smrti. Když onemocněl, byla mu po celou dobu velkou oporou a pečovala o něj. Smutnou zprávu o její smrti nyní oznámil syn Jan v rozhovoru pro deník Blesk. „Maminka byla o rok mladší než táta, dožila se vysokého věku,“ uvedl Jan Menšík. Olga si celý život soukromí chránila a nerada o sobě mluvila. Proto se veřejnost o její smrti dosud nedozvěděla.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vladimír Menšík se léčil drogou, po níž měl psychické problémy. Nezvládali jsme ho, přiznal syn

Seznámili se na estrádě

Syn Jan promluvil také o manželství svých rodičů a prozradil i to, jak se spolu seznámili. „Myslím, že si máma s tátou zamlada užila svoje, ale ten vztah byl strašně pevný. Po narození sestry Martiny maminka už zůstala doma a ke své profesi se nevrátila. Byla zpěvačkou v souboru písní a tanců. Tak se vlastně s tátou seznámila, když vystupovali na nějaké estrádě. Celý život pak dělala tátovi zázemí a starala se o rodinu, udržovala takový kruh bezpečí a soukromí,“ prozradil Jan Menšík.

Proč Menšíkovo první manželství skončilo rozvodem?

První manželkou Vladimíra Menšíka byla paní Věra, s níž se herec znal už od dětství. Chodívali do skautu. Brali se velmi mladí a měli spolu dvě děti: dceru Vladimíru a syna Petra. Všechno bylo zalité sluncem do chvíle, než se Vladimír proslavil a kvůli práci často nebýval doma. Věře také vadilo jeho časté popíjení s kamarády. Občas se stávalo, že šel před nedělním obědem s džbánkem pro pivo, ale zpátky se vrátil až za dva dny.

První žena ho přežila jen o pár dní

Přestože se rozvedli, zůstali v přátelském vztahu. Osud je nakonec spojil na sklonku jejich životů. „Nakonec maminka s tatínkem leželi ve stejné době v brněnské nemocnici u svaté Anny, jen asi sto metrů od sebe. Když tatínek v roce 1988 zemřel, musel jsem to mamince říct. Byla už hodně nemocná. Během týdne jsem tehdy musel pohřbít oba rodiče. Babička Menšíková pak říkala: Začínali spolu ve skautu a spolu nakonec odešli,“ zavzpomínal Menšíkův syn Petr z prvního manželství v rozhovoru pro magazín MF Dnes.

Syn legendárního herce, Petr Menšík, promluvil v pořadu Show Jana Krause (2015):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 10. 2024

Vášnivý dopis nebo telefonát může přijít od blízkého přítele nebo milostného partnera. Dotyčný může být zmatený a citově strádat. Buďte laskaví. Pokud jste přemýšleli o tom, že se pustíte do psaní, je to ten správný den. Vaše představivost se vznáší vysoko. Nechte slova plynout a příliš se nyní nezabývejte gramatikou a strukturou. Upravovat můžete později.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.