Celebrity

23. října 2024 11:53

David Laštovka

Menšík se léčil drogou, po níž měl psychické problémy. Nezvládali jsme ho, přiznal syn

Nezapomenutelný herec a bavič Vladimír Menšík by na začátku října oslavil 95. narozeniny. Jeho život vyhasl předčasně, dožil se pouhých 58 let. Během života se oženil dvakrát a v každém manželství měl dvě děti. Nejmladší syn Jan, který pracuje u filmu, na něj zavzpomínal a prozradil informace, o kterých nikdo neměl ponětí.

Vladimír Menšík byl otcem čtyř dětí. Z prvního manželství měl syna Petra, který toužil pokračovat v jeho šlépějích, ale na hereckou školu ho ani na druhý pokus nevzali. Vystudoval strojní průmyslovku a začal pracovat v brněnském divadle Reduta jako kulisák. Kvůli nízkému platu po dvou letech z divadla odešel a nastoupil na pozici nákupčího. Po revoluci začal podnikat, když si v Brně otevřel kavárnu, kterou pojmenoval po svém tatínkovi, ale nakonec zkrachoval.

Jeho sestra Vladimíra vystudovala ekonomku a pracuje jako účetní. Více se potatily Menšíkovy děti z druhého manželství. Dcera Martina je známou herečkou a dabérkou, syn Jan pracuje u filmu jako producent a pomocný režisér. Nedávno za otce převzal ocenění, které mu bylo uděleno in memoriam.

Mohlo by vás zajímat: Herec Vladimír Menšík to se ženami uměl. Jaký byl milenec a manžel?

Mohlo by vás zajímat: Mrazivý osud Vladimíra Menšíka. S exmanželkou umírali společně, děti se potatily

Nezvládali jsme ho a nevěděli si s ním rady, vzpomíná syn

Menšíka posledních deset let života trápilo astma. Míval záchvaty, kdy přestával dýchat. Jeho zdravotní stav se postupně zhoršoval. Denně tyto stavy zažíval minimálně třikrát. Ráno po probuzení, v poledne a odpoledne. „Bohužel tam došlo i k tomu, že součástí léků byl i efedrin, což je povzbuzující droga, která občas tatínka pozlobila. Z efedrinu měl určité psychické následky. Dvakrát jsme ho museli nechat hospitalizovat, protože jsme ho nezvládali a nevěděli si rady,“ uvedl hercův syn Jan v rozhovoru pro deník Blesk.

Kvůli alkoholu podstoupil léčbu

Kvůli zdravotním problémům musel Menšík zásadně změnit svoji bohémskou životosprávu. „V určité fázi života se musel jít léčit, protože mu to komplikovalo kariéru. Byl nespolehlivý a podobně, takže se musel rozhodnout. Ale vyřešil to a v podstatě celý zbytek života nepil. Doma byl alkohol tabu, ani pivo neexistovalo, k vepřovému, knedlíku a zelí se prostě pila limonáda,“ prozradil Jan Menšík s tím, že s kouřením jeho otec definitivně přestal pět let před smrtí.

Syn legendárního herce, Petr Menšík, promluvil v pořadu Show Jana Krause (2015):


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 10. 2024

Ať se podíváte do mnoho map a mnohokrát zastavíte a zeptáte se na cestu, stále si nebudete jisti, kudy jet. Všechny cesty mají něco do sebe a vy nechcete cestou do cíle minout žádnou památku. Nezapomeňte, že to není vaše poslední cesta. Příště můžete vždy vyzkoušet jinou trasu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.