Celebrity

24. května 2023 20:48

redakce Prima Ženy

Zemřela rocková babička Tina Turner. Zpěvačce bylo 83 let

Hudební svět pláče. Ve věku 83 let odešla rocková legenda Tina Turner. Americko-švýcarská zpěvačka zemřela po dlouhé nemoci. Uvedla to stanice Sky News s odkazem na mluvčí zpěvačky.

Královna rock'n'rollu zemřela dnes ve věku 83 let po dlouhé nemoci ve svém domě v Kusnachtu u Curychu ve Švýcarsku. Svět s ní ztratil hudební legendu a vzor,“ cituje z prohlášení mluvčí.

Doprovodné prohlášení na zpěvaččiných stránkách sociálních sítí zní: „S velkým zármutkem oznamujeme úmrtí Tiny Turner. Svou hudbou a bezmeznou vášní pro život okouzlila miliony fanoušků po celém světě a inspirovala hvězdy zítřka. Dnes se loučíme s drahou přítelkyní, která nám všem zanechává své největší dílo: svou hudbu. Veškerý náš upřímný soucit směřuje k její rodině. Tino, budeš nám moc chybět.“ (© Peter Lindbergh)

Turner se narodila v roce 1939 v Brownsville v Tennessee. Proslavila se jako součást dua Ike a Tina Turner v 70. letech, než zahájila sólovou kariéru, přičemž ta její patří mezi nejúspěšnější mezi ženami v historii. Byla známou interpretkou hitů jako Simply the Best, We Don't Need Another Hero, Typical Male či titulní písně z bondovky Golden Eye.

Mohlo by vás zajímat: Pocta Haně Hegerové. Připomeňte si královnu českého šansonu na fotkách

Zůstali po ní dva dospělí synové a její manžel Erwin Bach. Pár se po letech přátelství vzal v roce 2013. Dříve byla vdaná za Ike Turnera (od roku 1962 do roku 1978), který zemřel v roce 2007. Dva z jejích synů ji tragicky předběhli ve smrti; v roce 2018 se její syn Craig, tehdy 59letý, zabil doma v Los Angeles. V prosinci loňského roku zemřel její syn Ronnie ve věku 62 let na komplikace způsobené rakovinou tlustého střeva.

Přečtěte si také: Svět se loučí s Vivienne Westwood. Co vzkázal manžel, Victoria Beckham nebo Claudia Schiffer?

Její manželství s Ikem bylo také sužováno fyzickým a emocionálním týráním, o kterém v posledních letech hovořila v rozhovorech. V posledním rozhovoru pro The Guardian minulý měsíc, když se jí zeptali, jak by si přála, aby se na ni vzpomínalo, řekla: „Jako na královnu rock'n'rollu. Jako na ženu, která ukázala ostatním ženám, že je v pořádku usilovat o úspěch podle jejich vlastních podmínek.“

Sdílejte článek
Štítky úmrtí Tina Turner Sky News

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.