Celebrity

24. května 2023 20:48

redakce Prima Ženy

Zemřela rocková babička Tina Turner. Zpěvačce bylo 83 let

Hudební svět pláče. Ve věku 83 let odešla rocková legenda Tina Turner. Americko-švýcarská zpěvačka zemřela po dlouhé nemoci. Uvedla to stanice Sky News s odkazem na mluvčí zpěvačky.

Královna rock'n'rollu zemřela dnes ve věku 83 let po dlouhé nemoci ve svém domě v Kusnachtu u Curychu ve Švýcarsku. Svět s ní ztratil hudební legendu a vzor,“ cituje z prohlášení mluvčí.

Doprovodné prohlášení na zpěvaččiných stránkách sociálních sítí zní: „S velkým zármutkem oznamujeme úmrtí Tiny Turner. Svou hudbou a bezmeznou vášní pro život okouzlila miliony fanoušků po celém světě a inspirovala hvězdy zítřka. Dnes se loučíme s drahou přítelkyní, která nám všem zanechává své největší dílo: svou hudbu. Veškerý náš upřímný soucit směřuje k její rodině. Tino, budeš nám moc chybět.“ (© Peter Lindbergh)

Turner se narodila v roce 1939 v Brownsville v Tennessee. Proslavila se jako součást dua Ike a Tina Turner v 70. letech, než zahájila sólovou kariéru, přičemž ta její patří mezi nejúspěšnější mezi ženami v historii. Byla známou interpretkou hitů jako Simply the Best, We Don't Need Another Hero, Typical Male či titulní písně z bondovky Golden Eye.

Mohlo by vás zajímat: Pocta Haně Hegerové. Připomeňte si královnu českého šansonu na fotkách

Zůstali po ní dva dospělí synové a její manžel Erwin Bach. Pár se po letech přátelství vzal v roce 2013. Dříve byla vdaná za Ike Turnera (od roku 1962 do roku 1978), který zemřel v roce 2007. Dva z jejích synů ji tragicky předběhli ve smrti; v roce 2018 se její syn Craig, tehdy 59letý, zabil doma v Los Angeles. V prosinci loňského roku zemřel její syn Ronnie ve věku 62 let na komplikace způsobené rakovinou tlustého střeva.

Přečtěte si také: Svět se loučí s Vivienne Westwood. Co vzkázal manžel, Victoria Beckham nebo Claudia Schiffer?

Její manželství s Ikem bylo také sužováno fyzickým a emocionálním týráním, o kterém v posledních letech hovořila v rozhovorech. V posledním rozhovoru pro The Guardian minulý měsíc, když se jí zeptali, jak by si přála, aby se na ni vzpomínalo, řekla: „Jako na královnu rock'n'rollu. Jako na ženu, která ukázala ostatním ženám, že je v pořádku usilovat o úspěch podle jejich vlastních podmínek.“

Sdílejte článek
Štítky úmrtí Tina Turner Sky News

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.