Celebrity

13. ledna 2023 06:51

Marie Makovská

Zemřela jediná dcera Elvise Presleyho. Žila s Jacksonem i Cagem, pochovala vlastní dítě

Zemřela jediná Elvisova dcera Lisa Marie Presleyová

Americká zpěvačka a skladatelka Lisa Marie Presley a jediná dcera rock´n´rollové legendy Elivise Presleyho zemřela ve věku 54 let v nemocnici v Los Angeles, kam byla ve čtvrtek 12. 1. převezena poté, co se jí zastavilo srdce. Média o tom informovala její matka, herečka Priscilla Presley. Lisa Marie se proslavila například díky roli Jenny Wade v americkém seriálu Dallas. V jejím milostném životě figurovalo mnoho mužů, včetně krále popu Michaela Jacksona nebo herce Nicholase Cage.

„S těžkým srdcem se musím podělit o zdrcující zprávu, že nás opustila moje krásná dcera Lisa Marie,“ uvedla Priscilla Presley v prohlášení pro People. „Byla to ta nejvášnivější, nejsilnější a nejvíce milující žena, jakou jsem kdy poznala. Žádáme o soukromí, když se snažíme vypořádat s touto hlubokou ztrátou. Děkujeme za lásku a modlitby. V tuto chvíli již nebudou žádné další komentáře,“ dodala.

Rodičům Elvisovi a Priscille se Lisa Marie narodila přesně devět měsíců po svatbě, 1. února 1968. Krátce žili v oblasti Tennessee, po rozvodu rodičů v roce 1973 se Lisa Marie s matkou odstěhovaly do Los Angeles. Elvis Presley zemřel v srpnu 1977, kdy bylo jeho dceři devět let.

Lisa Marie Presley navštěvovala hodně škol, většinou byly internátní. Z jedné z nich byla vyhozena kvůli nelegálnímu držení a užívání léků a drog, hlavně kokainu. Krátce studovala také ve scientologické škole v LA.

Jako jediné dítě Elvise Presleyho zdědila po otci pohádkové bohatství, o které se nejprve dělila s dědečkem a prababičkou, po jejich smrti v letech 1979 a 1980 se však stala jedinou dědičkou a připadlo jí i otcovo sídlo v Gracelandu. V srpnu 2005 prodala 85 % majetku společnosti CKX Inc. Ovšem ponechala si Graceland a všechny věci, které v něm byly.

Umělkyně se za svůj život několikrát vdala. V říjnu 1988 za Dannyho Keougha, hudebníka z Chicaga, se kterým přivedla na svět dvě děti, dceru Riley v roce 1989 a syna Benjamina v roce 1992. Po pěti a půl letech manželství se pár v květnu 1994 rozvedl.

O necelý měsíc později se provdala za zpěváka Michaela Jacksona, kterého poprvé potkala na jednom z koncertů svého zesnulého otce v Las Vegas, když jí bylo sedm let. „Jsem do Michaela velmi zamilovaná, zasvětím svůj život tomu, abych byla jeho manželkou. Chápu ho a podporuji,“ stálo v tehdejším prohlášení Lisy Marie. „Oba se těšíme na založení rodiny.“ Svůj vztah ukončili o dva roky později.

V roce 2000 se pak Lisa Marie Presley zasnoubila s havajským hudebníkem Johnem Oszajcou, ale ve stejném roce se setkala s hercem Nicolasem Cagem a o dva roky později se vzali během tajného obřadu na Havaji k 25. výročí Elvisovy smrti. Necelé čtyři měsíce po svatbě však dvojice oznámila, že se rozcházejí.

Počtvrté se vdala za Michaela Lockwooda v roce 2006. O dva roky později se jim narodila dvojčata Harper a Finley. O rozvod Lisa Marie zažádala v roce 2016, dokončen byl však až v roce 2021 kvůli sporům o opatrovnictví. Jak uvedl magazín People, sama Lisa Marie se v této zápletce popsala jako „zuřivě chránící své děti“. „Prostě je v lásce dusím. Jsou mojí prioritou,“ řekla.

V roce 2020 spáchal prvorozený syn Marie Lisy Benjamin sebevraždu v den svých 28. narozenin. „Můj krásný anděl, uctívala jsem zem, po které jsi chodil, na této zemi a nyní v nebi,“ napsala krátce po jeho smrti nešťastná matka na svůj Instagram.

Smrtí syna byla zdrcena a v roce 2022 napsala emotivní esej pro magazín People:

Jako umělkyně vydala Lisa Marie tři alba. V roce 2003 To Whom It May Concern. Po něm následovalo v roce 2005 album Now What a v roce 2012 Storm & Grace. Dlouho také dohlížela na Charitativní nadaci Elvise Presleyho, která pomáhá rodinám bez domova a nabízí bydlení bez nájmu, péči o děti a další služby rodinám v nouzi. Podílela se ale i na dalších charitativních projektech.

Sdílejte článek
Štítky smrt Los Angeles herec Elvis Presley Dallas People Nicolas Cage Michael Jackson Lisa Marie Lisa Marie Presleyová Priscilla Presleyová Jenny Wade

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.