Společnost

2. října 2024 13:39

Pavlína Fabiánová , redakce Prima Ženy

Za každým úspěšným mužem stojí skvělá žena? Za mnou stojí můj skvělý muž, říká Žena Česka

Žena Česka 2024 – rozhovory

V České republice je mnoho žen, které svým působením zlepšují životy nás všech. I letos proto CNN Prima NEWS tyto hrdinky ocenila v anketě Žena Česka. Vítězkou se stala imunoložka Jitka Palich Fučíková, která se zaměřuje na výzkum imunologie a léčby nádorových onemocnění pomocí imunoterapie.

Mezi nominovanými ženami se objevily vědkyně, sportovkyně, ale také umělkyně. Z nejznámějších jmen například zpěvačka Ewa Farna, tenistka Petra Kvitová nebo snowboardistka Eva Adamczyková. Odborná porota nakonec udělila titul Žena Česka přední odbornici v oblasti imunoterapie nádorových onemocnění, prof. PharmDr. Jitce Palich Fučíkové, Ph.D., která se podílela například na testování vakcíny proti rakovině plic.

Loni i letos zvítězily vědkyně

Stejně jako loni, i letos tedy vyhrála žena věnující se vědě. „Vždy si říkám, že za každým úspěšným mužem stojí skvělá žena. A za mnou stojí můj skvělý muž,“ vyjádřila svůj dík Palich Fučíková.

„Je to ocenění veškeré práce, výzkumné nebo pedagogické, a zároveň obrovská motivace do budoucna. Myslím, že ať už by byl oceněn jakýkoliv obor, je skvělé, že taková soutěž vznikla a že se zviditelňují ženy, které ve svých oborech něco znamenají. A podpora vědy je klíčová. Uvědomuji si to každý den, když vidím studenty. Jsem moc ráda, že věda opět dostala slovo, protože právě ji je potřeba podpořit,“ dodala.

„Já bych popřála vítězce, aby se jí dařilo dělat to, co dělá, bez toho, aby musela řešit jiné věci,“ uvedla vítězka minulého ročníku ankety Žena Česka, neuroložka Eva Kubala Havrdová.

Celou anketou opět provázela moderátorka CNN Prima NEWS Terezie Tománková, která o úspěšných ženách napsala i knihu. „Dámy byly úžasné. Souhlasily s tím, že chtějí ty rozhovory dát, že chtějí mluvit o sobě a své práci velmi osobně, takže z toho mám obrovskou radost,“ uvedla moderátorka.

Sdílejte článek
Štítky ocenění CNN Prima NEWS Terezie Tománková Česko ŽENA ČESKA společenská rubrika Jitka Palich Fučíková

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 10. 2024

Dlouho očekávaná dovolená nebo stěhování, které jste si přáli uskutečnit, by dnes konečně mohly být možné. Než se vydáte na cestu, možná bude třeba vyřídit nějaké papírování. V hlavě se vám mohou honit myšlenky na obchodní postup a možná zvážíte absolvování jednoho nebo dvou kurzů, které zvýší vaši prodejnost a pomohou vám přiblížit se k dosažení vašich cílů.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.