Modelka Taťána Makarenko čelila nenávisti. Na sprostý útok měla jasnou odpověď

Taťána Makarenko o rodině na Ukrajině

Pro šéfku Miss Czech Republic Taťánu Makarenko (32) je probíhající válka na Ukrajině zdrcující. Zvláště proto, že má v rodné Oděse i téměř celou svoji rodinu. Probíhající konflikt se jí tak dotýká velmi osobně. Jen stěží lze uvěřit tomu, že se na internetu najdou tací, kteří jsou v takové situaci schopni rozdmýchávat ještě větší nenávist. Sama modelka se stala terčem šokujícího útoku na svou osobu.

Modelka ukrajinského původu žije v České republice od svých devíti let se svou maminkou. Na Ukrajině zůstal její tatínek, bratr a další příbuzní včetně babičky. Makarenko přiznává, že má o svou rodinu obrovský strach, jejího bratra už navíc naverbovali do armády. „Bratr mi neodepsal na zprávy, měla jsem velké obavy, ale měl by být podle mých informací v pořádku. Není nasazen v první linii, ale čekají někde v zákopu na příkazy,“ sdělila Taťána webu Super.cz.

Ačkoliv se většina lidí v Česku přidává na stranu Ukrajiny a snaží se napadené zemi a lidem postiženým válkou maximálně pomáhat, najdou se i tací, kteří jsou v takové chvíli schopni napsat neuvěřitelně zlé komentáře. „Ty špíno jedna ukrajinská, zas*aná, táhni do své země a tam chcípni, ty mr*ko. Že se nestydíš,“ napsala žena jménem Adriana na adresu modelky, informaci přinesl web Super.cz.

Makarenko taková nenávist šokovala. „Zlost lidí nezná meze. Já jsem taky člověk a za nic nemohu,“ ohradila se sympatická brunetka. Podle ní podobní lidé využívají anonymitu na sociálních sítích. „Neublížilo mi to, spíše mě to šokovalo. Vím, že lidé schovaní za svými telefony umí být na sociálních sítích silní. Do očí by mi to slečna či paní řekla těžko,“ okomentovala ošklivou zprávu.

Útok na Ukrajinu přitom mladá ředitelka Miss Czech Republic ostře kritizuje. Už dříve se na adresu ruského prezidenta Vladimira Putina vyjádřila jasně. „Rozhodně to není ve 21. století v pořádku. Když už se jednou SSSR rozpadl, lidé chtěli být samostatní, chtěli se od Ruska odpojit. A teď se to zase snaží Putin slepovat, aniž by se zeptal těch lidí. Přijde mi to hrozné,“ řekla modelka CNN Prima NEWS.

Sdílejte článek
Štítky válka Vladimir Putin sociální sítě Ukrajina Sovětský svaz útoky modelka Česko Rusko Miss Czech Republic Taťána Makarenko ruská invaze na Ukrajinu

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.