Vladimir Putin a jeho utajovaný milostný život. Kolik má ve skutečnosti dětí?

O soukromém životě Vladimira Putina se toho moc neví. Ruský prezident si své soukromí velice přísně střeží a kdykoliv se objeví nějaké informace snažící se poodhalit roušku jeho tajemství, jsou nemilosrdně popřena nebo zametena pod koberec. Kolik má ve skutečnosti Putin dětí?

V ruských mediích je soukromý život prezidenta tabu. Zatímco Putinovy polonahé fotky, na kterých se prohání v divočině na koni či medvědovi, se šířily internetem jako lavina, existuje něco, co si tento muž pečlivě střeží – svůj intimní život. „Mám soukromý život, do kterého nedovoluji nikomu zasahovat,“ prohlásil v minulosti Putin. Je zřejmé, že prezident nestojí o to, aby se mu někdo šťoural v jeho soukromí a odsoudil „ty, kteří se svými čmuchajícími nosy a erotickými fantaziemi slídí v životech ostatních“.

Ruští novináři, kteří si dovolili psát o prezidentově soukromí, přímo ohrožovali svou kariéru, v některých případech o ni dokonce úplně přišli. Co tedy víme o milostném životě muže, který řídí největší stát světa prakticky nepřetržitě od přelomu tisíciletí?

Putin by měl být v bunkru na Sibiři

Sňatek s letuškou

Putinova exmanželka Ljudmila Putinova kdysi pracovala jako letuška, což bylo dříve považováno za velmi žádanou práci. Seznámili se na začátku 80. let, kdy je jejich společný přítel oba pozval do divadla. „Tak jsem se spřátelil s Ljudou, mou budoucí ženou,“ psal Putin na svém bývalém prezidentském webu. „Pochopil jsem, že pokud se další dva nebo tři roky neožením, neožením se nikdy. I když jsem si zvykl na život mládence, Ljudmila to změnila,“ popsal ruský prezident. Svatba se konala 28. července roku 1983 a jejich manželství trvalo 30 let. V červnu roku 2013 oznámili, že se rozvádějí. Ze sňatku mají dvě dcery – genetičku Mariju Voroncovovou (36) a matematičku a tanečnici Jekatěrinu Tichonovovou (35) – jediné potomstvo, které Putin oficiálně přiznává.

„Naše manželství skončilo kvůli tomu, že se sotva vidíme. Vladimir je zcela ponořen do své práce. Naše děti vyrostly a obě žijí svůj vlastní život,“ řekla Putinová v roce 2014 pro Washington Post.

Pikantní přátelství a utajovaná dcera

Putinova exmanželka si v minulosti měla dopisovat s hamburskou podnikatelkou, Irene Pietschovou, se kterou se několik let přátelily. Pietschová v roce 2002 vydala knihu v ruském předkladu pod názvem Pikantní přátelství, ve které mimo jiné popisovala, že Ljudmila svého muže nazvala upírem. Publikace byla velmi rychle stažena z prodeje.

Podle ruského právníka a politicky opozičního aktivisty Alexeje Navalného má Putin utajovaného levobočka. Monarcha si podle něj potrpí na bouřlivý osobní život. „Koncem 90. let se seznámil se Světlanou Krivonogichovou, která mu v roce 2003 porodila dceru Jelizavetu (18),“ tvrdí Navalnyj.

Světlana, kdysi chudá dívka z Leningradu, která pracovala v obchodě, se po nástupu Putina k moci, stala majitelkou řady luxusních nemovitostí v Petrohradě, Moskvě, Soči nebo horském středisku v Leningradské oblasti a vlastní také podíl v bance. Podle Navalného „náhodná žena nemůže být součástí této sítě,“ podle něj „Putinovi přátelé vydržují z vděčnosti milenku, dítě i tchyni“.

Milenecký vztah s gymnastkou

Další ženou, která je v souvislosti s Putinem často zmiňována je gymnastka a olympijská medailistka Alina Kabajevová. Ruské noviny, které v roce 2008 přinesly informaci o tom, že Vladimir a Alina tvoří pár a chystají svatbu, krátce na to za nevyjasněných okolností zkrachovaly. Kreml jejich údajný románek popírá, stále se však objevují další a další spekulace o tom, že je tento pár skutečný. Napovídá tomu i fakt, že se Alina od roku 2018 téměř neobjevuje na veřejnosti, podle některých zdrojů je důvodem další těhotenství. Podle deníku Mirror spolu s Putinem mají dokonce pět dětí včetně dvojčat.

Putin poslal svou rodinu do bunkru

„O víkendu byla rodina prezidenta Putina přesunuta do speciálního bunkru připraveného pro případ jaderné války,“ prohlásil v nedávno zveřejněném videu ruský politolog Valerij Solovej. „Vlastně to není bunkr, ale celé podzemní město vybavené nejnovější vědou a technologií,“ pokračoval s tím, že prezident podle něj trpí neznámou nemocí, informaci přinesl server DailyMail. O jaké rodinné příslušníky se jedná, Solovej ve videu nespecifikoval. Profesor ale již v minulosti prohlásil, že má Putin utajenou manželku a tou je právě Alina Kabajevova. Ta má podle jeho slov jedinou šanci prezidentovo počínání zastavit.

Sdílejte článek
Štítky válka děti Vladimir Putin rodina Moskva opevnění prezident Soči svatba Petrohrad Rusko Alina Kabajevová Alexej Anatoljevič Navalnyj Ljudmila Putinova Alina Kabajevova Světlana Krivonogichova Marija Voroncovova Jekatěrina Tichonovova Jekatěrina Vladimirovna Putinová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.