Zlatka s Tommym dají soupeřům detox. Díky stravě nesmrdí a parfémům dali sbohem

Nesmrdíme - Prostřeno! S29 (106)

Soutěž amatérských kuchařů bude tento týden speciální. Odborníci na zdravou stravu se budou předhánět, kdo má lepší metody na sestavení ideálního jídelníčku. V pondělí se bude vařit ve dvou. Zlatka s Tommym se vyhýbají velké škále potravin ze zdravotních důvodů.

Pondělní hostitelé Tommy a Zlatka by rádi světu představili odlišný životní styl a ukázali, že se dá chutně vařit bez vajíček, lepku, mléka nebo masa. Zdravá strava v jejich podání není jen o mrkvi na páře nebo nudném salátu. Manželé bydlí na Vysočině v domě spolu s Tommyho otcem a jeho partnerkou. Dali se dohromady díky stravě, která byla jejich společným zájmem. Byla to prý láska na první pohled. Sledujte epizodu vpodvečer na obrazovkách a dozvíte se víc.

Pro hosty pár uvaří heavy metal detox smoothie, goulash plný tajemných chutí, speciální sekanou se svěžím salátem a vanilkovo-karamelové kostky. Soupeři se také pohybují ve světě zdravé výživy, a tak podrobí jídelníček důkladnému průzkumu. Dopředu se děsí, zda se na talíři neobjeví maso, lepek nebo v případě Pavla nenáviděný kopr. Stáhněte si svoji aplikaci Prima Zone na Google Play nebo v Apple Store a mějte Prostřeno! stále v kapse.

Jaké suroviny odhalí soutěžící v rozmixovaném koktejlu?

Žádný přípitek a těžké kovy z těla ven

U stolu se tentokrát sejdou lektoři zdravého životního stylu Atrey a Kateřina Rae, fitness trenéři Jakub Hodan a Pavel Šalitroš, dále pak výživová poradkyně Ester Hořická. Přípitku se nedočkají a ani jim nechybí. Nikdo totiž nepije alkohol. Zato si s chutí dají heavy metal detox smoothie, které má tělo čistit od těžkých kovů. Začnou se projevovat první názorové střety. Pavel ví, že se tělo detoxikuje samo tím, jak žijeme a stravujeme se. Detox je podle něj sprosté slovo.

Manželé jsou přesvědčení, že vyřazování potravin z jídelníčku zbaví člověka problémů. Mají s tím osobní zkušenosti. Zlatka bojovala s ekzémem, na který nic nezabíralo. Při současném životním stylu je jí už dobře. Také se pár vyhýbá umělým vůním. Nepoužívají deodoranty, osvěžovače vzduchu, aviváže nebo parfémy. Při vaření Tommy vyprávěl, že viděl v televizi pár, který jedl zdravě a nepoužíval vůně. „Hned impulsivně říkám, to jsou prasata, to musí hrozně smrdět,“ vzpomíná. Partnerka mu prý řekla, že je to stravou. Tak to zkusil. „No a my taky nesmrdíme,“ hodnotí. „To si jenom myslíš,“ odvětí Zlatka. Jak tahle zvláštnost ovlivní další působení v soutěži, si můžete pustit už nyní na prima+.

1 Zajímáte se o zdravé stravování?

2 Dokážete odhadout, kolik kalorií a živin má asi jídlo, které konzumujete?

3 Kdybyste si museli vybrat, vynechali byste z potravy nejspíše:

4 Je pro vás Prostřeno! s odborníky na výživu inspirující?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.