Celebrity

28. října 2024 07:00

David Laštovka

Zpěvačka Petra Janů je v důchodu už několik let. Výše penzí podle ní není adekvátní

Zpěvačka Petra Janů, která v listopadu oslaví 72. narozeniny, dokazuje, že věk je pouze číslo. Stále si udržuje štíhlou postavu a mladistvý vzhled. Ač na to nevypadá, je už několik let ve starobním důchodu. Jak je spokojená s výší své penze?

Petra Janů, která stále pracuje a koncertuje po celé republice, míní, že výše starobních důchodů v ČR není adekvátní vůči tomu, jak se zvyšují ceny potravin nebo energií. „Ráda bych znala odpověď od našich chytrých politiků, když neustále vykřikují, jestli bude na důchody, zda se zabývají otázkou, jestli taky bude na platy poslanců, senátorů a dalších politiků. Jim se totiž i díky inflaci zvedají mzdy v desítkách tisíc a nemusejí pro to udělat vůbec nic. Zatímco seniorům o maximálně stovky korun, ale o tisíce korun se jim zvyšují náklady na život,“ uvedla zpěvačka pro web Prima Ženy.

Mohlo by vás zajímat: Herec a moderátor Ondřej Sokol žije s o 21 let mladší ženou. Z prvního manželství se slavnou herečkou má dvě děti. Dcera se potatila

Posunutí hranice odchodu do penze? Nesmyslné, říká

Kritizuje také vládní penzijní reformu. „Celá ta situace mi přijde až trochu tragikomická. Neustále politici řeší posunutí hranice odchodu do důchodu, což je trochu irelevantní. Asi si vážně v reálu neumí představit lidi, kteří budou pracovat do skoro sedmdesáti let. Ta výkonnost už pak vážně není zrovna žádná hitparáda. Osobně jsem ráda, že se mě tato problematika už netýká, protože sama jsem pár let už důchodkyní,“ prohlásila Petra Janů.

Co vzkazuje politikům?

Vrcholným politikům poslala vzkaz. „Měli by se zamyslet nad systémem, jak více motivovat mladé lidi, aby si na ten důchod včas začali spořit. Věc, kterou nechápu, je jakási nenávist vůči seniorům směrem od některých mladších. Ti si nejspíš myslí, že tu důchodci jen sedí doma a berou peníze za nic. Asi by si měli uvědomit, že mnozí dnešní senioři desítky let dost tvrdě dřeli a zaslouží si tedy odpočinek,“ uzavřela zpěvačka.

Podívejte se, jak Petra Janů před dvěma lety oslavila kulatiny:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 10. 2024

Máte silné sebevědomí. Přebíráte kontrolu nad situacemi, místo abyste ji nechali převzít někým jiným. Tento pocit nezávislosti a sebedůvěry však může ohrožovat ostatní lidi. Někteří se cítí bezpečně, když vědí, že se na ně spoléháte. Je to jeden z těch dnů, kdy můžete pocítit několik bolestí růstu, protože se měnící se osobnost střetává s pohodlnými vzorci chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.