Celebrity

14. září 2022 15:20

David Laštovka

Zpěvák Václav Neckář promluvil o svém zdraví. Svěřil se, jak na tom je

Zpěváka Václava Neckáře (78) delší dobu sužují zdravotní problémy. Má křeče v levé noze a nemůže pořádně chodit. Kvůli špatné stabilitě těla dokonce upadl a musel vyhledat lékařskou pomoc. Redakci Prima Ženy popsal, jak se nyní cítí.

V říjnu Václav Neckář oslaví 79. narozeniny a se svou kapelou Bacily 50 let na scéně. Fanoušky proto vyděsila zpráva o tom, že má velké zdravotní problémy a nedokáže už ani stát na nohou. „Teď jsem na vyšetření, ale není to nic vážného. Bude to v pořádku. Jinak jsem úplně zdráv. Koncerty v ohrožení nejsou,“ prozradil Václav Neckář webu Prima Ženy.

V říjnu Neckáře čeká velký koncert v pražské O2 aréně, v listopadu vystoupení v Semilech a v prosinci vánoční koncert v divadle Broadway v Praze. „Moc se těším,“ dodal zpěvák, který má velkou oporu ve svém o šest let mladším bratrovi Janovi, kapelníkovi skupiny Bacily, jež ho doprovází.

Připomeňte si, jak Václav Neckář slavil 70. narozeniny

Po mrtvici ztratil řeč a paměť

V listopadu 2002, rok před šedesátými narozeninami, Václava Neckáře postihla mozková mrtvice. Zkolaboval na pódiu během natáčení televizního pořadu. Jeho stav byl velmi vážný a blízcí se obávali nejhoršího. Nemohl se hýbat ani mluvit. Mozková příhoda ho na čas připravila o řeč a paměť. Půl roku nebyl schopen dát dohromady celou větu. Pletly se mu rody, zaměňoval samohlásky a zapomněl texty všech svých písní. Mluvit ho učila logopedka postupně.

Díky obrovské vůli a dřině se mu paměť znovu vrátila a on mohl zase zpívat na koncertních pódiích. Tam, kde to nejvíce miluje. Zpívání a reakce fanoušků ho vždycky nabijí neskutečnou energií.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.