Celebrity

14. září 2022 15:20

David Laštovka

Zpěvák Václav Neckář promluvil o svém zdraví. Svěřil se, jak na tom je

Zpěváka Václava Neckáře (78) delší dobu sužují zdravotní problémy. Má křeče v levé noze a nemůže pořádně chodit. Kvůli špatné stabilitě těla dokonce upadl a musel vyhledat lékařskou pomoc. Redakci Prima Ženy popsal, jak se nyní cítí.

V říjnu Václav Neckář oslaví 79. narozeniny a se svou kapelou Bacily 50 let na scéně. Fanoušky proto vyděsila zpráva o tom, že má velké zdravotní problémy a nedokáže už ani stát na nohou. „Teď jsem na vyšetření, ale není to nic vážného. Bude to v pořádku. Jinak jsem úplně zdráv. Koncerty v ohrožení nejsou,“ prozradil Václav Neckář webu Prima Ženy.

V říjnu Neckáře čeká velký koncert v pražské O2 aréně, v listopadu vystoupení v Semilech a v prosinci vánoční koncert v divadle Broadway v Praze. „Moc se těším,“ dodal zpěvák, který má velkou oporu ve svém o šest let mladším bratrovi Janovi, kapelníkovi skupiny Bacily, jež ho doprovází.

Připomeňte si, jak Václav Neckář slavil 70. narozeniny

Po mrtvici ztratil řeč a paměť

V listopadu 2002, rok před šedesátými narozeninami, Václava Neckáře postihla mozková mrtvice. Zkolaboval na pódiu během natáčení televizního pořadu. Jeho stav byl velmi vážný a blízcí se obávali nejhoršího. Nemohl se hýbat ani mluvit. Mozková příhoda ho na čas připravila o řeč a paměť. Půl roku nebyl schopen dát dohromady celou větu. Pletly se mu rody, zaměňoval samohlásky a zapomněl texty všech svých písní. Mluvit ho učila logopedka postupně.

Díky obrovské vůli a dřině se mu paměť znovu vrátila a on mohl zase zpívat na koncertních pódiích. Tam, kde to nejvíce miluje. Zpívání a reakce fanoušků ho vždycky nabijí neskutečnou energií.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.