Seriály a filmy

8. dubna 2024 13:27

Zuzana Schneidewind

13 zajímavostí ze zákulisí natáčení Česko na grilu

Zdeněk Pohlreich: Nej hlášky z Česko na grilu

Neuvěříte, co všechno se při natáčení grilovací reality show spotřebovalo nebo kolik lidí se na ní podílelo.

Reality show Česko na grilu sledujte každé pondělí večer na Primě nebo na prima+

Jak dobře znáte grilování?

1 5 Z jakého masa pochází Rib eye steak?

2 5 Co je to marinování?

3 5 Co je to Abedeen Angus?

4 5 Kde vznikl recept na přípravu kuřecích křidélek Buffalo?

5 5 Co to je suché zrání masa?

Máte % správných odpovědí.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není dobrý výsledek. Zkuste to znova.

To není špatné, ale pořád je co zlepšovat.

Gratulujeme, máte velmi dobré znalosti.

Výborně, vaše znalosti jsou skvělé.

13 zajímavostí ze zákulisí natáčení Česko na grilu

  1. Natáčení reality show Česko na grilu probíhalo zpočátku rozdělené do dvou dní na ranní a noční směny. Ranní trvala od 06:30 do 20:00, noční pak další den od 18:00 do ranních 03:00. Později se obě sloučily a na place všichni byli od půl sedmé ráno do tří v noci.
  2. Štáb za den vypije až 350 káv, a to i proto, že natáčecí den je opravdu dlouhý a energie je potřeba. Za dobu natáčení se ke kávě snědlo necelých 1 000 kusů sladkých tyčinek nebo sušenek.
  3. V díle, ve kterém se připravovala žebra, bylo spotřebováno 50 kilogramů masa.
  4. Běžně se na jeden díl spotřebovalo 13 kilogramů zeleniny a také 21 kilogramů bylin.
  5. Pro flambování byly využity 3 litry alkoholu. Na lokaci bylo dovezeno 300 ananasů.
  6. Pro soutěžící bylo k dispozici 30 grilů, v nichž shořelo celkem 200 kilogramů uhlí.
  7. Roli komparsu si vyzkoušelo patnáct ovcí, stejný počet slepic a kocour Jaroušek, který bedlivě dohlížel na vše, co se na place dělo.
  8. Na přípravách jednoho dílu se podílelo 120 lidí, z toho 70 jich fungovalo na place. K tomuto týmu se počítají skriptky, kuchaři, vizážistky, stylistky, osvětlovači a další profese. Práce všech je nenahraditelná.
  9. Aby soutěžící vypadali dokonale, spotřebovaly maskérky 30 krabic eko kapesníků, tedy celkem 2 341 kusů. Pro zpevnění účesů soutěžících, moderátorů i porotců padlo 6 laků na vlasy bez aerosolu a spotřebovalo se 10 balení pudru, aby se ti, kteří se postavili před kameru, neleskli.
  10. Zajímavostí je, že se při čekání na další záběry jedly ořechy. Denně pět kilogramů.
  11. Počasí soutěžící i štáb zažili velmi variabilní. Nejtepleji bylo, když se rtuť teploměru vyšplhala na téměř 35 °C. Nejchladněji soutěžícím bylo nad ránem, kdy začalo přituhovat a teploty se pohybovaly kolem 5 °C.
  12. Prostor, kde se grilovalo, snímalo 16 kamer. Některé stály na místě grilování, jiné ve zpovědnicích. Do natáčení byly zapojeny také drony.
  13. Celkem byly položeny čtyři kilometry kabelů. Štáb pracoval a komunikoval prostřednictvím padesáti vysílaček.