Celebrity

12. dubna 2024 06:00

Eliška Reiglová

Osmadvacítky se nedožiju, předpověděla Amy Winehouse. Krátce před smrtí se pochválila

Talentovaná zpěvačka, zlomená duše a bohužel také členka nechvalně proslulého Klubu 27. Amy Winehouse se hudbou začala naplno živit v pouhých 19 letech a právě náhlá sláva pro ni byla příliš velkým soustem. S psychickými problémy se vyrovnávala alkoholem a drogami, což se jí nakonec stalo osudným. Její nejbližší kamarád nyní promluvil o tom, co řekla pár hodin před smrtí, kterou si podle něj také předpověděla.

Klub 27, jak jeho název napovídá, se skládá z hudebníků, kteří tento svět opustili ve věku 27 let. Kromě Kurta Cobaina, Jimiho Hendrixe či Janis Joplin se do něj zařadila také Amy Winehouse, která zemřela v roce 2011. V krvi droboučkého bezvládného těla zpěvačky tehdy lékaři naměřili 4,16 promile alkoholu, a tak nebylo pochyb, že příčinou její smrti byla otrava.

Když bylo Amy 19 a její kariéra se začala rozjíždět, poznala Dalea Davise. Ten se stal součástí její kapely a následně především jejím nejbližším přítelem. Prožíval s ní cestu na vrchol, ale stejně tak sledoval každý pád směrem ke dnu. Když bylo zpěvačce těžko, nebo když naopak měla z něčeho radost, Dale byl první, komu volala.

Čtěte také: Jimi Hendrix zemřel před více než 50 lety. Na kytaru hrál i jazykem

„Dlouho jsem byl jejím nejoblíbenějším člověkem. Když vás měla ráda, měla vás opravdu ráda. Pokud vás milovala, milovala vás silně. Byla to vřelá, krásná a velkorysá osoba, s níž jsem se od samého začátku cítil výjimečný. Vzájemně jsme na sebe dávali pozor. Věděla, že jí kryju záda, a věděl jsem, že ona je kryje mně,“ řekl Dale Davis v rozhovoru pro deník The Sun.

Poslední myšlenka a předpověď smrti

Právě Davis byl také jedním z posledních lidí, ne-li úplně poslední, s kým Amy Winehouse před smrtí hovořila. Z rozhovoru, který s ní po telefonu vedl, neměl nejmenší šanci alespoň odhadnout, co se jen o pár hodin později stane. Nachází ale útěchu v tom, že její pravděpodobně finální myšlenka byla pozitivní a že se výjimečně dokázala pochválit.

„Mluvil jsem s ní ve 23:30, tři hodiny předtím, než šla naposledy spát, a byla v dobré formě. Amy řekla: ‚Dale, právě jsem se sledovala na YouTube a já umím zpívat, že?' Odpověděl jsem: ‚Samozřejmě, že umíš zpívat! Jsi nejlepší... vždyť to víš.' Jsem rád, že šla s tou myšlenkou spát. Potřebovala ocenit, že umí zpívat, protože byla velmi skromná,“ řekl upřímně.

Čtěte také: Miliony za rozmlácenou kytaru Kurta Cobaina. Částka šokovala i aukční síň

V období před smrtí byla Amy Winehouse v kontaktu nejen s Dalem, ale i s jeho rodinou. „V té době pravidelně volala ke mně domů, aby si popovídala s mou ženou, dnes již bývalou, a synem. Nicméně mé bývalé tehdy řekla, že si nemyslí, že se dožije 28 let,“ dodal Davis, jak si mladá a talentovaná zpěvačka předpověděla, kdy zemře.

Podívejte se, jak vypadalo výročí 10 let od úmrtí Amy Winehouse:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.