Celebrity

23. listopadu 2023 06:00

Eliška Reiglová

Miley Cyrus přestala experimentovat s drogami. Bála se, že se přidá do Klubu 27

Americká zpěvačka Miley Cyrus slaví 31. narozeniny. Není tomu ale tak dávno, co měla strach, že se jich nedožije. V jistém období života si totiž dost zahrávala s drogami a alkoholem. K tomu, aby se svých démonů zbavila, ji přiměly obavy, že se přidá do legendárního Klubu 27.

Miley Cyrus se už jako malá holčička stala hvězdou, měla slavného otce a po jeho boku si nakonec zahrála i v seriálu Hannah Montana, který z ní tehdy udělal idola teenagerů po celém světě. Dokázala si vybudovat velmi úspěšnou hudební kariéru, ale dokázala, že velká sláva může být pro dětskou a dospívající psychiku zkrátka neúnosná. Začala experimentovat s drogami.

Bývaly doby, kdy bylo možné Miley běžně potkat na ulici s jointem marihuany v ruce. Konzumací této drogy se absolutně netajila, což je evidentní i v některých jejích videoklipech. Vyzkoušela toho ale mnohem víc a na veřejnosti působila jako rebelka, snažila se totiž všelijak vymanit ze škatulky dětské hvězdy, ve které už nechtěla být zařazena.

Přestala, aby nezemřela

V dnešní době je nashvillská megastar čistá jako lilie, ale přestat s drogami a alkoholem pro ni bylo náročné rozhodnutí. Definitivně ji k němu přiměly před lety blížící se 26. narozeniny. Věděla totiž, že když nic neudělá, může končit v Klubu 27, jak byla neformálně pojmenována skupina celebrit, které zemřely v pouhých 27 letech. Patří mezi ně například Janis Joplin, Kurt Cobain či Amy Winehouse.

„Jeden z důvodů, proč jsem se rozhodla vystřízlivět, byly mé 26. narozeniny. V tu chvíli jsem si řekla, že se musím dát sakra dohromady než mi bude 27, protože to je přelomový věk, ve kterém můžete jako legenda buď žít, nebo umřít,“ svěřila se populární zpěvačka v rozhovoru pro magazín Rolling Stone.

Alkoholu Cyrus na moment znovu propadla během pandemie, z toho ale vystřízlivěla rychle. Nechce slibovat, že drog už se nikdy nedotkne, ale muselo by se jí stát něco opravdu zlého, aby to udělala. „Nejsem vědma, nechci být naivní, ale v tuhle chvíli by muselo zamrznout peklo, abych uklouzla,“ řekla rázně.

Oblíbené drogy

Byly drogy, které si Miley Cyrus užívala, a byly takové, které ne. Sama jasně řekla, že kdyby si měla vybrat jednu drogu, váhala by mezi houbičkami a ayahuascou. Ta v poslední době nabírá na popularitě a lidé, kteří s ní experimentují, ji odmítají označovat za drogu. Jde ale o vývar z liány s psychedelickými účinky, a tak zpěvačka o zkušenosti s ní mluví jako o tripu.

„Ayahuasca mě poslala na ten nejlepší trip, který jsem zažila. Když jsem se probrala, zeptala jsem se ostatních, jestli se jim také změnil celý život. Říkali, že ne, koukali na mě jako na blázna. Podle šamana si musí lidé většinou dát ayahuascu vícekrát, aby zažili to, co já. Viděla jsem hady, chytali mě, bylo to šílené, ale zamilovala jsem si to,“ přiznala Miley s tím, že drogy jsou už minulostí.

Miley Cyrus tvořila pár s Liamem Hemsworthem od roku 2009, definitivně se rozešli v roce 2019:

Sdílejte článek
Štítky Miley Cyrus drogy narozeniny Klub 27 Miley Cyrusová Ayahuasca

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.