Celebrity

23. listopadu 2022 11:07

Tomáš Durčák

Miley Cyrus zbohatla už v dětství: Kariéru jsem rozjela ještě před první menstruací

Svou hvězdnou kariéru odstartovala už ve třinácti letech, kdy se jako Hannah Montana stala televizním i hudebním idolem dětí. Jako jedna z mála však Miley Cyrus dokázala tuto nálepku zcela odstranit a místo toho se u fanoušků na celém světě zapsat jako výborná zpěvačka. Nemalou roli v tom hrála i skutečnost, že svou upřímností i chováním stihla vyvolat řadu kontroverzí a skandálů.

Umělecký talent z ní už v dětství udělal milionářku

Miley Cyrus asi ani jinou kariéru než tu v zábavním průmyslu mít nemohla. Má totiž tři vlastní sourozence a všichni se dnes úspěšně živí právě jako baviči. Její bratr Trace (33) je zpěvák a kytarista v popové kapele, starší sestra Brandi (35) je bývalou hudebnicí, dnes profesionální DJ a mladší sestra Noah (22) stejně jako Miley hraje a zpívá.

Nebude to zase až taková shoda náhod, protože i rodiče se pohybují v umělecké branži. Maminka je manažerka a producentka Tish Cyrus a táta zase veleúspěšný country zpěvák Billy Ray Cyrus. Miley se tak okolo hudby, ale i filmu a divadla pohybovala odmalička, kultura ji mimořádně zaujala a už od devíti let chodila do kurzu herectví, načež si podmanila celý dětský svět ikonickou rolí v seriálu Hannah Montana.

Miley Cyrus v době, kdyby byla provdaná za svého dnes už bývalého manžela:

„Na co jsem vážně pyšná, je fakt, že jsem rozjela svou kariéru dřív, než jsem začala menstruovat,“ řekla s vtipem sobě vlastním Miley v roce 2021 pro magazín Forbes, dle kterého si Cyrus ještě před svými 18. narozeninami díky populárnímu seriálu vydělala astronomických 134 milionů dolarů (zhruba 3,2 miliardy korun).

Neméně úspěšná pěvecká kariéra

Právě tento mimořádný úspěch a celosvětová sláva už v dětství pravděpodobně zapříčinily to, že si Miley poslední dekádu místy užívala poměrně bouřlivým stylem. Ani to jí však nezabránilo rozjet si souběžně pěveckou kariéru, díky které je dnes zpěvačkou s největším zastoupením v americkém žebříčku 200 nejpopulárnějších hudebních desek 21. století, kde jich má celkem 13.

Její hudební úspěch, plynoucí částečně i z velmi unikátního hlasu, je o to obdivuhodnější, že se Cyrus právě za mikrofonem dokázala postupně zcela zbavit nálepky veleúspěšné Hanny Montany a i v plnoletosti se prosadit pod zcela novou image. „Nyní už mám za sebou vystoupení v Carnegie Hall, Madison Square Garden a uvedení Joan Jett do síně slávy rock and rollu – a to vše jsem zvládla, zatímco jsem také menstruovala,“ pokračovala ve výčtu svých pyšných kariérních momentů pro Forbes Miley Cyrus.

Největší skandály

Jak už bylo řečeno, bývalá hvězda dětského seriálu Hannah Montana se provokací – zejména těch se sexuálním podtextem – rozhodně nebojí. Ještě když účinkovala v seriálu, dostaly se skrz hackerský útok na veřejnost její poměrně odvážné intimní fotografie. Ty šokovaly nejen proto, že do té doby měla image hodné a milé holčičky, ale i pro to, že v mládí nosila prsten čistoty a veřejně hovořila o rozhodnutí mít sex až po svatbě.

I vzhledem k jejím dalším skandálům a tomu, že svého dosud jediného manžela Liama Hemswortha si vzala až v roce 2018, velmi pravděpodobně toto mladické rozhodnutí nedodržela. První poprask stihla už v roce 2009, kdy na předávání Teen Choice Awards pro mladé umělce z řad teenagerů zazpívala svůj megahit Party in the U.S.A., přičemž tehdy nezletilému publiku předvedla kontroverzní taneček okolo tyče.

Zapomenout nelze také na pravděpodobně jedno z jejích nejkontroverznějších vystoupení, které vskutku oblétlo svět. To když Miley během předávání Video Music Awards televizní stanice MTV v roce 2013 během duetu s Robinem Thickem zpěvákovi předvedla, jak umí nejen twerkovat, ale i třít se svým pozadím o jeho rozkrok.

Vystoupení způsobilo nejen mezi přítomnými hotový šok. Přátelé zpěvačky později pro Page Six prozradili, že byla během svého řádění na pódiu dost možná pod vlivem drog. Ve stejném roce si navíc Cyrus přímo během dalšího vystoupení na MTV Europe Music Awards pro změnu zapálila jointa.

S věkem se naučila najít klid

Nutno podotknout, že se po řadě experimentů Miley Cyrus dokázala lehce zklidnit. V letech 2018 až 2020 si rovněž vyzkoušela, jaké to je být vdanou paní, a byť pro provokativní slova či akt stále nejde daleko, nemá už dnes na talíři nový skandál téměř každý měsíc, jako tomu bývalo v období její divoké mladické nerozvážnosti.

Jedno jí ale upřít nelze, za pouhých 30 let svého života stihla zažít a dokázat tolik, na co by mnozí z nás pravděpodobně potřebovali několik celých životů. A nejen hudební svět je nepochybně velmi zvědavý, co všechno pro hvězdnou Miley skýtá budoucnost.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.