5 filmů, které si na KVIFF nenechte ujít. Strhující příběhy vás připoutají k sedadlům

Jaký bude letošní filmový festival v Karlových Varech?

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech opět představí celou řadu fenomenálních snímků. Promítat se budou jak starší kousky, tak nové, od známých tvůrců i od dosud neznámých. Ať už drama, či komedie, přinášíme 5 tipů na filmy, které si ženy letos nesmějí nechat ujít.

Anatomie pádu

Režie: Justine Triet

Úspěšná spisovatelka Sandra žije se svým manželem a synem ve francouzských Alpách. Poklidný rodinný život naruší tragická událost – Daniel při návratu z procházky se psem najde na zemi otcovo mrtvé tělo. Vzhledem k absenci svědků je nutné vyšetřit, zda se jednalo o sebevraždu, nebo zda na smrti měla podíl Sandra. Vztah ústředního páru se ocitne pod drobnohledem soudu, kterému neunikne žádný detail. Snímek byl na festivalu v Cannes oceněn Zlatou palmou.

5. 7., 13.30 Velký sál

7. 7., 10:00 Velký sál

Holky jsou v pohodě

Režie: Itsaso Arana

Pětice dívek odjíždí na venkov do vesnického domu, aby nazkoušely divadelní hru. Prostředí nabízí únik od městského života, a zatímco ženy pročítají scénář a prohlížejí si dobové kostýmy, nacházejí čas také na vyprávění svých tajemství a zažívání malých dobrodružství.

1. 7., 17:00 Velký sál

2. 7., 10:00 Kinosál Pupp

3. 7., 16:00 Lázně III

4. 7., 17:00 Kongresový sál

Byt č. 10-01

Režie: A. V. Rockwell

Inez de la Paz je hrdá, impulzivní a nepředvídatelná, ale i láskyplná a až umanutě cílevědomá žena. Zocelená životem v New Yorku a pobytem ve vězení se rozhodne z pěstounské péče unést svého syna Terryho. Její příběh se odehrává ve dvou desetiletích a publikum může pozorovat, jak se snaží svému synovi dát jistoty, které sama neměla.

1. 7., 8:30 Velký sál

5. 7, 22:00 Kinosál Pupp

Fremont

Režie: Babak Jalali

Život afghánské imigrantky Dunii v americkém Fremontu je v podstatě stereotypní. Po probdělé noci vstane, pozdraví sousedy, dojde do práce a tam celý den vyrábí koláčky štěstí. Potýká se s osamělostí a nespavostí, nejprve sama, později za pomoci terapeuta. Trápí ji jak nejistota v současnosti, tak trauma z dob minulých. Změní se něco, když do jednoho z koláčků schová vzkaz?

6. 7., 17:00 Velký sál

7. 7., 10:00 Kinosál Pupp

8. 7., 13:00 Kongresový sál

8. 7., 16:00 Lázně III

Druhá šance

Režie: Emma Westenberg

Po dlouhé době odloučení se otec a jeho dvacetiletá dcera znovu scházejí, aby společně vyřešili její problémy se závislostí. Ewan McGregor v roadmovie hraje se svou skutečnou dcerou Clarou, díky čemuž postavám, které postupně nacházejí společnou řeč, vdechli autentičnost.

1. 7., 22:30 Velký sál

7. 7., 23:00 Velký sál

Jak to vypadá v Karlových Varech před zahájením festivalu?

Zdroj fotky: Shutterstock

Sdílejte článek
Štítky Karlovy Vary KVIFF Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary Fremont Justine Triet Babak Jalali