Návrhářka: Velké dekolty a průsvitné šaty na červený koberec nepatří. Čvančarovou chválí

Návrhářka Lešák Černá

Už dnes vypukne v Karlových Varech 57. ročník filmového festivalu, na který se každoročně sjíždějí ty největší herecké hvězdy. Nedílnou součástí festivalu je červený koberec a především róby, které na něj známé tváře vynesou. Módní návrhářka Zuzana Lešák Černá nyní poskytla redakci Showtime exkluzivní rozhovor o tom, co si na tak slavnostní událost obléknout a co raději nechat doma.

Zuzana Lešák Černá je módní návrhářka, která má s karlovarským filmovým festivalem dostatek zkušeností, každoročně obléká známé tváře a poněkolikáté má v rámci festivalu také svou autorskou přehlídku. Jaký je pro ni poslední týden před festivalem?

„Já bych ani neřekla týden, ale snad dva měsíce, co se intenzivně připravujeme ne jenom na modely, které oblékáme, ale připravujeme modely pro různé osobnosti, pro klientky a zároveň připravujeme celou kolekci, protože se vždycky na své módní přehlídce snažím mít na závěr kolekci, kterou nikdy nikdo neviděl,“ přiblížila přípravy na festival pro Showtime.

I letošní rok návrhářka připravuje róby hned několika známým tvářím. „Pro mě teď půjde přehlídku například Aneta Vignerová, kterou tam poté obléknu i na další příležitosti. Určitě tam budou i další známé tváře, ale jak říkám, letos jsem na to opravdu necílila. Věřím ale, že i na poslední chvíli někomu ráda pomůžu,“ prozradila.

Ideální outfit na červený koberec

A co je podle návrhářky ideální a zejména vhodný outfit na červený koberec? „Kdybych to brala podle sebe, důležité je, jakou má dáma postavu a podle toho se následně rozhodovat. Určitě bych se vyvarovala nějakých výrazných dekoltů, když má žena opravdu velké poprsí. Já bych určitě volila něco vzdušnějšího, přírodního, hedvábného, ideálně ve výrazné barvě,“ objasnila Zuzana Lešák Černá, co vynést na červený koberec.

Barvy všichni vnímáme, víme o nich už nějakou dobu, už minulý rok byly barvy hodně na scéně a myslím si, že to teď ještě více sílí, takže já určitě vyrazím v nějaké zářivé barvě," dodala.

Mohlo by vás zajímat: Návrhářka Anna Tejklová pojmenovala největší módní nešvary, kterých se Češi dopouštějí

Průsvitné šaty na červený koberec nepatří

A co si naopak na červený koberec nikdy nevzít? „Za mě určitě ne celkově špatně zvolený outfit. Už i minulý rok jsme zaznamenali, že tam byly hodně casual věci, přitom se jedná o červený koberec. Je velká škoda toho nevyužít, zvláště když těch momentů u nás tolik není. Chce to teda opravdu krásnou velkou róbu.“

Návrhářka také zmínila další trend, který můžeme vídat hlavně v zahraničí, ale podle ní se na takovou slavností událost rozhodně nehodí. „Za mě určitě ne průsvitné šaty, které odhalují více než by se mělo a na červený koberec to rozhodně nepatří,“ poradila, čeho se rozhodně vyvarovat.

Jitka Čvančarová robustní róbou zaujala

A kdo návrhářce nejvíce utkvěl v paměti? Kdo z celebrit umí vynést róby a slušelo mu to? „Určitě když zabádám v minulosti, tak mi tam naskakuje Jitka Čvančarová v modrých šatech. Četla jsem si různé kritiky, viděla jsem ji, a asi to byla i pointa takovým způsobem zaujmout, což se jí povedlo.“

Čtěte také: Ty nejlepší šaty z Varů: Proč Jitka Čvančarová vyhrála, i když se to moc nepovedlo?

„Všichni o ní víme a budeme si to pamatovat. A já musím říct že za mě to nebylo špatně. Asi jsem jedna z mála, ale mně to přišlo fajn. Materiál byl super, barva byla krásná, jen tam toho bylo hodně, ale proč ne,“ prozradila na závěr návrhářka Zuzana Lešák Černá.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 3. 5. 2024

Vaše síla spočívá ve vašich vnitřních zdrojích, Berani. Dnes zjistíte, že se ve vás tyto zdroje otevřely. Zjistíte, že vaše emoce jsou tváří v tvář chaosu klidné a pod kontrolou. Tento čas nových začátků je nesmírně důležitý. Bylo by vhodné, abyste prozkoumali své nitro a napravili všechny vnitřní zvláštnosti, které by vám v budoucnu mohly působit potíže.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.