5 tipů pro plnoštíhlé ženy. Zapomeňte na oversize modely a zvolte výrazné doplňky

Křivky rozhodně nemusí být na škodu. Pokud máte plné tvary, stačí jen zvolit vhodné oblečení podle typu postavy. Podívejte se na několik praktických tipů, které vám pomohou nejenom vypadat skvěle, ale také cítit se skvěle za každé situace.

Vhodně zvolené spodní prádlo

Špatně zvolené spodní prádlo je poměrně častým faux pas. Pokud sáhnete po nevhodné velikosti nebo třeba barvě, můžete zbytečně upozorňovat na problematické partie. U podprsenek vybírejte raději širší zapínání. Pokud se příležitostně věnujete nějakému sportu, určitě pro tuto příležitost volte sportovní podprsenku. Z kalhotek vybírejte klasický střih s vyšším pasem či zvolte brazilky. Naopak se vyvarujte tang. Prádlo by mělo být z kvalitního a prodyšného materiálu, nikde by vás nemělo tlačit a měla byste se v něm cítit pohodlně.

Mohlo by vás zajímat: Nový módní trend: Slavné ženy vyráží do společnosti ve spodním prádle

„Většina žen, se doslova snaží „nacpat“ své proporce do prádla menšího, než ve skutečnosti potřebuje. Nebo ho naopak kupují o číslo větší v domnění, že tak skryjí plné tvary. Ani jedna z těchto variant však ženské postavě nelichotí. Důležité je vybrat vždy skutečnou velikost, kvalitní střih a také materiál. Vhodné jsou především přírodní látky, které jsou prodyšné, jako například bavlna,“ říká Adam Rožánek, zástupce jedné z českých značek spodního prádla.

Nenoste oversize modely

Ženy s plnějšími tvary si často myslí, že oversize oděvy odvedou pozornost od jejich proporcí. Pokud jste přesvědčena, že za volné oblečení schováte svá kila navíc, tak jste na velkém omylu. Volnější střihy naopak opticky přidávají další konfekční velikosti, takže pak působíte zbytečně větší, než ve skutečnosti jste. Oblečení by mělo korespondovat s vaší postavou, pokud přece jen máte něco volnějšího, doporučujeme nosit pásek v pase.

Čtěte také: Máte plný šatník a stále nic na sebe? Chybí vám tyto základní kousky za hubičku

Správná velikost kabelky

Kabelka je neodmyslitelnou součástí ženského outfitu a je to právě ona, kdo hraje také velkou roli v celkovém dojmu. Důležitý je u ní nejenom samotný vzhled a barva, ale také velikost. Malá kabelka není pro ženy typu „krev a mléko“ vhodná, jelikož kvůli ní budete působit větší, než ve skutečnosti jste. Stejně tak by kabelka neměla být ani příliš velká. Důraz je kladen také na délku ramenního popruhu. Kabelka končící u pasu je nevhodná, protože zbytečně zvýrazní problémové partie.

Mohlo by vás zajímat: Plné tvary dobývají svět módy. Úspěšné plus size modelky boří mýty o modelingu

Jakou tedy zvolit? „Kabelky nebo tašky přes rameno by měly být ideálně v poměru k vaší postavě. Neutrální jsou střední velikosti. A stejně jako u oblečení i u doplňků platí zdůraznění vašich předností a minimalizování oblastí, od kterých chcete odvést pozornost. Pečlivým výběrem tak můžete najít ideální kabelku, která bude pracovat s vaší postavou a nikoliv proti ní. Dnes se dají sehnat v mnoha velikostech, stylech a barvách, ve kterých si vybere každá žena tu svou,“ doplňuje Martin Kůs, spolumajitel jedné z českých značek zaměřených na kabelky a další doplňky.

Nebojte se zajímavých doplňků

Důležitou součástí každého outfitu jsou i správně zvolené doplňky, díky kterým můžete svůj celkový look pozvednout. Plnoštíhlé ženy většinou považují za svou nejproblematičtější partii bříško. Mnoho z nich kvůli tomu nosí halenky, topy a tílka, která jsou volná a nemají tvar. Zde existuje jednoduchá rada – pásky. Noste pásky různých velikostí i tvarů. Myslete ale na to, že byste je měla nosit v pase, a ne na bocích. Výrazný pásek vám hezky zvýrazní siluetu a vytvaruje ženské křivky. Dalším skvělým tipem jsou zajímavé náušnice, výrazný náhrdelník, brože, čelenky, které mohou odvést pozornost od vašeho těla a nasměrovat pohled jinam.

Vhodná obuv

Při vyšší tělesné hmotnosti může docházet k přetěžování nohou, ale i dalších partií. Nevhodné jsou proto boty na podpatku, právě ty zhoršují držení těla. Naopak vhodným a pohodlným řešením mohou být barefootové boty. Existuje už nespočet variant, které nerozeznáte od bot s klasickou podrážkou. Barefootové boty tělu vrátí přirozený styl chůze a postoj, což pomůže vašemu přirozenému držení těla.

„Podrážka je u barefoot bot základem a její klíčovou výhodou je nezvýšená pata. Ta umožňuje chodidlu přirozený pohyb, poskytuje správnou ochranu, podporu a pohodlí. V neposlední řadě také kontakt se zemí, který je pro nás důležitou zpětnou vazbou, kterou potřebujeme, abychom se mohli efektivně pohybovat,“ říká Aryna Levchenko z českého zastoupení světového výrobce zaměřeného na barefoot obuv.

Jaké jsou největší módní nešvary, kterých se Češky dopouštějí?

Sdílejte článek
Štítky oblečení móda šatník plus size krása plnoštíhlé ženy

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 17. 5. 2024

Berani, to, zda byste měli vynaložit určitý výdaj, by mohlo způsobit určité napětí mezi vámi a partnerem. Možná si myslíte, že to nyní není možné, zatímco váš přítel je rozhodnutý do toho jít. Dnes není vhodný den na to, abyste se v této záležitosti snažili dosáhnout dohody. Ani jeden z vás pravděpodobně neustoupí. Počkejte pár dní, až budete oba méně napjatí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.