Celebrity

24. září 2022 06:40

Vanesa Havlíková

Plné tvary dobývají svět módy. Úspěšné plus size modelky boří mýty o modelingu

Se světem modelingu si většina lidí spojuje zejména štíhlé ženy, s dlouhýma nohama a téměř bez gramu tuku. Tento zažitý stereotyp se ale postupně mění a plus size modeling má v oboru stále silnější zastoupení a holky s výraznými křivkami už nejsou na přehlídkách žádná rarita.

Tyto modelky na první pohled nezapadají do standardních představ o dokonalé postavě. Světové módní domy kvůli nim šíjí modely na míru. A ony se díky své tváři probojovaly až na mola světových fashion weeků. Seznamte se s nejúspěšnějšími plus size modelkami, které mění tvář současného módního průmyslu.

Ashley Graham (34)

Tato americká kráska patří k nejznámějším a nejúspěšnějším plus size modelkám světa. Právě díky této ženě se modeling pro plnoštíhlé dostal do popředí a velmi pomohla k jeho popularizaci.

Ashley je oblíbená i proto, že jako jedna z mála otevřeně mluví o celulitidě, striích, kojení na veřejnosti a podobných tématech, které ještě nedávno byly tabu. Kromě toho také vydala knihu o body pozitivitě s názvem A New Model: What Confidence, Beauty, and Power Really Look Like.

Právě termín body positivity je spojen s hnutím, které aktivně bojuje za přijetí všech typů postav, bez ohledu na fyzické schopnosti, pohlaví, velikost, vzhled či rasu

Paloma Elsesser (30)

Britská modelka s afro-americkými a chilskými kořeny se pravidelně objevuje na předních stránkách nejprestižnějších časopisů. Světové značky si ji vybírají jako hlavní tvář svých kampaní. Na svých sociálních sítích má více než půl milionu sledujících a ze studentky, kterou ještě nedávno nikdo neznal se stala hvězda módního průmyslu, jež se dokonce v roce 2020 stala modelkou roku.

Plus size modeling má v oboru čím dál tím větší zastoupení:

Alva Claire (32)

Tato exotická kráska si stejně jako další kolegyně musela na úspěch počkat. Do modelingové agentury se dostala už v osmnácti letech, ale zlomová pro ni byla až přehlídka Fenty, kde pracovala Alva jako stylistka. V zákulisí si jí všimli nadřízení a vyžádali si ji jako modelku.

Od té doby se jí nabídky od světových návrhářů jen hrnou. Nedávno se modelka dokonce svlékla pro Rihanninu kolekci spodního prádla.

Tess Holliday (37)

Americká modelka, která měří 165cm a váží 118 kilogramů. Na svém těle má několik tetování a piercingů. Manekýnou toužila být už od malička, avšak neúspěšně.

Nyní je známá jako nejobjemnější modelka světa, vymyká se i ostatním plus size modelkám, protože přece jenom její tělo je zase o stupeň jinde. Na sociálních sítích má dva a půl milionu sledujících a ukazuje tak všem, že i žena takových rozměrů může být nezávislá a držet se svých snů.

Natálie Debnárová (36)

Plus size modelky nejsou vyhledávané pouze v zahraničí, ale do popředí se dostávají už i u nás. Jednou z takových úspěšných českých plnoštíhlých žen je i Natálie Debnárová. Modelingu se věnovala už od čtrnácti let, pak ale začala růst do tvarů dospělé ženy a přestala splňovat nároky modelingových agentur. Agenti ji tlačili do shazování kil, naštěstí ale včas zasáhla Natáliina maminka. Pracovní nabídky se postupně vytratily a práce v modelingu tak pro Natálii uhasla. Uběhlo pár let a Natálie se objevila na přehlídkových molech opět. Tentokrát už jako plus size modelka s konfekční velikostí 42/44 a zakázek má dokonce více než kdy předtím.

A není se čemu divit. Plus size modelingu se v posledních letech daří jako nikdy a dnes by bylo spíše překvapením, kdyby baculaté modelky na módních přehlídkách chyběly.

Sdílejte článek
Štítky krása průmysl móda tělo modelka modeling módní přehlídka mýtus vzhled baculky body positivity Ashley Grahamová Tess Hollidayová Natálie Debnárová Plus size modelky Plnoštíhlé modelky Alva Claire Ashley Paloma Elsesser Fenty

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.