Celebrity

15. února 2024 08:30

Eliška Reiglová

Agáta Hanychová nadýchala a přišla o řidičák. Tou dobou už věděla, že čeká Rozárku

Psal se konec srpna 2022, když byla Agáta Hanychová (38) zastavena policií poté, co spáchala drobný přestupek. Nedat znamení o změně směru jízdy při vyjíždění z kruhového objezdu se jí tehdy nevyplatilo, protože nadýchala a bylo jí na půl roku zabaveno řidičské oprávnění. V krvi měla minimálně půl promile, i když tou dobou už měla vědět, že je těhotná.

Z oficiálního dokumentu vyplývá, že Agáta Hanychová byla policejní hlídkou na Praze 6 zastavena dne 28. srpna krátce před šestou hodinou večerní poté, co se dopustila drobného přestupku. Následně se podrobila vyšetření za účelem zjištění, zda není pod vlivem alkoholu. Jak se v oznámení píše, dechové zkoušky podstoupila pro ověření prvního výsledku dvě.

„První dechovou zkouškou byla zjištěna hodnota 0,81 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška provedená stejným analyzátorem vykázala 0,76 promile alkoholu v dechu,“ píše se v dokumentu, jehož úryvek zveřejnil web Expres.cz. Modelka a influencerka nepopřela, že byla hlídkou zastavena, ale co se dechové zkoušky týká, mělo podle ní dojít k pochybení.

„Bylo to vyhodnoceno jako pochybení policie. Měli vadný přístroj, jela jsem pak okamžitě na krev a tam jsem měla nulu. U jednání jsem nebyla, zastupoval mě právník. Byla z toho i nějaká prozkoumávací zpráva, složitě se to řešilo,“ uvedla Hanychová. Jenže maximální dovolená chyba hovoří podle dokumentu o něčem jiném.

„Po zohlednění maximální dovolené chyby analyzátoru a expertně stanovené nejistoty dle přepočtové tabulky Metodiky měření alkoholu v dechu Českého metrologického institutu, nejnižší z uvedených hodnot odpovídá hladině minimálně 0,57 g/kg alkoholu v krvi,“ píše se v dokumentu.

Těhotenství a alkohol

Deník Blesk uveřejnil, že v době, kdy bylo Hanychové odebráno řidičské oprávnění, už věděla, že je těhotná. Redakce tou dobou informací už několik dní disponovala, na žádost nastávající matky ale nebyla zveřejněna, protože nejprve chtěla absolvovat všechna potřebná vyšetření a ujistit se, že je vše v pořádku.

Ač dnes již trojnásobná matka tvrdila, že na krevní testy jela okamžitě po incidentu, její bývalý partner si to pamatuje jinak. „Ano, tam jsem ji vezl, pamatuji si, že jsme tam jeli pozdě večer a paní Hanychová si nechala udělat kontrolní odběr. Nezlobte se, ale dál se k tomu vyjadřovat nebudu,“ řekl Jaromír Soukup. Pravděpodobně si ale neuvědomil, že tak vyvrací slova své ex.

Agáta si se svým staronovým partnerem Mirkem Dopitou užívá letošní plesovou sezonu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.