Celebrity

28. listopadu 2023 17:00

Šarlota Chmelařová

Agáta Hanychová nedodržuje zákazy tatínků. Své dcery opět ukazuje na sociálních sítích

Pro influencerku Agátu Hanychovou jsou sociální sítě denní chleba. Se svými sledujícími sdílí střípky ze svého života a čas od času se s nimi podělí také o svůj rodinný život. To se ale nelíbí dvěma ze třech tatínků jejích dětí.

Agáta Hanychová (38) je známá svou prostořekostí. Bývalá modelka se nebojí projevit svůj názor. Na svém instagramovém účtu se poměrně otevřeně vyjadřuje ke vztahům a občas dojde i na nějaké osobní názory, které má Hanychová na své expartnery.

Mohlo by vás zajímat: Válka mezi Agátou Hanychovou a Jaromírem Sokupem: Ona dělá scény, on povolal právníky

Její poslední vztah s Jaromírem Soukupem (54), ze kterého má nejmladší dceru Rozárku, však neskončil příliš hezky. Oba dva spolu aktuálně komunikují skrze právníky, i když se Hanychová podle svých slov snažila o rozumnou domluvu. Soukup naopak usiloval o to, aby dceru dostal do výhradní péče. Podle informací deníku Blesk soud prozatím rozhodl, že tatínek svou dceru může vídat třikrát týdně a o víkendech jednou za 14 dní. Bude tomu tak až do konečného rozsudku o rozdělení péče.

Zákaz ukazování na sociálních sítích

Kromě toho Soukup po Agátě chtěl, aby jejich dceru neukazovala na sociálních sítích. Stejný požadavek má i Jakub Prachař (40), se kterým má Agáta dceru Miu. Ačkoliv Hanychová nějakou dobu nařízení dodržovala, teď už se neudržela a obě děti na sítích opět ukazuje. Navíc se k tomu také sama vyjádřila. „Tatínek číslo dvě se taky pomátl a nesmím dávat Miu na Instagram. Nekomentuju. Tady pán, který nonstop pracuje. Místo toho, aby s ní byl, tak je s ní chůva, a klade si takovéhle podmínky. Je to prostě deb*l,“ prohlásila Hanychová na Instagramu s tím, že se jí její expartneři snaží znepříjemňovat život.

Agáta Hanychová prozradila, proč jsou Izraelci lepší, než Češi:

Co hrozí za zveřejňování fotek dětí?

V případě toho, že jeden z rodičů nerespektuje požadavek druhého z rodičů, aby dítě nebylo vystavováno na sociálních sítích, může hrozit, že poškozený rodič podá návrh přes opatrovnické řízení. Navrhne tedy zákaz uveřejňovat podobiznu nezletilých na internetu bez souhlasu druhého z rodičů.

Co ovšem soudy řeší mnohem častěji, to je nepředání dítěte druhému rodiči při střídavé péči nebo nedodržování předem domluvených termínů předání. Jak se taková situace řeší? „Soudy nerady vykonávají tak, že by okamžitě řekly, že do toho vstoupí soudní vykonavatelka, která si převezme dítě a dá ho třeba otci nebo obráceně. Většinou se upozorní rodič, který neplní povinnost z toho rozhodnutí, rodič je upozorněn, že má rodičovskou odpovědnost a že má jednat v souladu pravomocným rozhodnutím,“ vysvětlila pro web Prima Ženy JUDr. Eva Ondřejová.

„V případě, že to k ničemu nevede, tak následuje návrh k uložení pokut. K tomu sahají soudy nejčastěji – tedy matka například dostane pokutu tisíc až pět tisíc korun. Když takových pokut dostane více, tak to třeba začne brát v potaz. Pokud to v potaz nebere, tak soud může dojít k rozhodnutí, že soudní vykonavatel přistoupí k odebrání dítěte. To je třetí, nejzazší varianta, kdy za účasti OSPODu dochází k odebrání dítěte a k předání rodiči, který dle rozhodnutí to dítě měl mít v péči. Soudy jsou dnes takové, že téměř každý soudce zároveň s návrhem na výkon rozhodnutí odebráním dítěte ex oficio (sám za sebe, z moci úřadu, pozn. red.) započne návrh, aby byla upravena péče,“ dodala Ondřejová.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.