Celebrity

16. března 2023 09:56

David Laštovka

Alex Mynářová se bojí o život svých dětí. Proč útok na rodinu neřeší s policií?

Kdo je hradní kancléř Vratislav Mynář?

Alex Mynářová (39) se svým manželem Vratislavem Mynářem (55), bývalým hradním kancléřem prezidenta Miloše Zemana, zažívají jedno z nejhorších životních období. Jak se Alex svěřila, hackeři sledovali její domácnost i malé děti. Dokonce prý uvažovali, že se do pražské vily vloupají. Webu Prima Ženy Alex Mynářová řekla, jak se proti útokům hodlá bránit.

Alex Mynářová, která je matkou dvou synů, má obavy o bezpečí své rodiny. Vyděsil ji článek novináře Jaroslava Kmenty, který publikoval v magazínu Reportér. V něm Kmenta napsal, že rodina Vratislava Mynáře byla sledována hackery. Další lidé dokonce měli údajně v plánu vstoupit do domu, kde bývalý hradní kancelář žije. V článku byly uveřejněny i snímky, které se hackerům z domácnosti mediálně propírané rodiny podařilo získat.

Chtěli se vloupat do domu a v něm vytvořit umělecký projekt

Alex Mynářová, kterou redakce webu Prima Ženy oslovila, je tím, co se kolem její rodiny děje, zaskočená a znechucená. Trestní oznámení ale podávat nechce, prý by to nikam nevedlo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Andrej Babiš a jeho rodina

„Trestními oznámeními, která nikam nevedou, jsme již celá rodina unavena a rozčarována. Pokud naše nezákonné sledování naplňuje znaky trestných činů, mají orgány v činné v trestním řízení dostatek podnětů, aby dle zákona z moci úřední konaly. V takovém případě poskytneme maximální součinnost k dopadení pachatelů,“ prozradila Mynářová webu Prima Ženy.

Redakce Prima Ženy kontaktovala policii s dotazem, zda případ budou kriminalisté řešit. Pražský policejní mluvčí Jan Rybanský uvedl, že k případu se nemohou vyjadřovat.

Testovali, zda má Mynář zabezpečenou domácnost?

Podle Kmenty hackeři napojení na uměleckou skupinu Ztohoven svým šmírováním testovali zabezpečení webové sítě vysokého státního úředníka. „Probourali se dokonce do bezpečnostního systému nemovitosti. A Mynář z toho vyšel tak, že kdyby nějaká cizí tajná služba chtěla, snadno by do jeho sítě pronikla,“ napsal Kmenta s tím, že skupina Ztohoven plánovala i vniknout do domu a tam udělat nějaký umělecký projekt. „Kritické debaty uvnitř Ztohoven umělecký projekt raději odpískaly,“ doplnil Jaroslava Kmenta.

Sdílejte článek
Štítky rodina dům Miloš Zeman Vratislav Mynář hacker Jaroslav Kmenta Ztohoven Alexandra Mynářová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.