Společnost

8. března 2023 12:45

Josef Šťastna

Vratislav Mynář si z Hradu odnesl miliony. Podívejte se, jak bydlí on a jeho Alex

Kolik si na Hradě vydělal Mynář?

Pokud si někdo deset let v přítomnosti prezidenta Miloše Zemana (78) užil, tak je to kancléř Vratislav Mynář (55). Ten si z Hradu odnesl více než 17 milionů korun. Podívejte se, jakým majetkem Mynář disponuje a kde bydlí s manželkou Alex (39).

Éra Miloše Zemana byla také obdobím, kdy se do povědomí veřejnosti výrazně zapsal podnikatel Vratislav Mynář. Ten bude na působení na Hradě vzpomínat s láskou, protože věrná služba po boku odcházejícího prezidenta se mu vyplatila.

Mynář nikdy nechtěl konkretizovat, jak velký je jeho majetek. Něco málo ale naznačil. „Určitě jsem nevydělal 900 milionů a určitě to bylo více než devět,“ uvedl v minulosti pro Seznam Zprávy. Mladá fronta Dnes v roce 2018 uvedla na základě daňového přiznání, že kancléřův majetek má hodnotu asi 100 milionů korun.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Podívejte se, jak bydlí Roman Skamene

Vratislav Mynář začínal jako hradní kancléř v roce 2013 s hrubým platem kolem 120 000 korun měsíčně. Za rok si tak přišel po zdanění na zhruba 1,3 milionu korun, ke kterým dostal ještě půlmilionový bonus. Postupně se jeho plat zdvojnásobil. Celkem za své hradní působení získal na platu a odměnách 17 386 000 korun.

Mynář výhodně koupil vilu v Praze 10

Pražské zázemí našli Mynář a jeho rodina v Praze 10. Web Prima Living připomíná, že dvoupatrová strašnická vila má za sebou pohnutý osud. Od roku 2005, kdy ještě patřila Praze, totiž celkem čtyřikrát změnila majitele. Hradní kancléř ji koupil od advokáta Víta Širokého za 5,5 milionu korun.

Funkcionalistická vila byla postavena v roce 1937. V roce 1955 byl dům přestaven a upraven na jesle. Podle webu Aktuálně.cz je v přízemí celkem devět místností o výměře 101,5 metrů čtverečních, v prvním patře je pět místností s terasou o výměře celkem 127,4 metrů čtverečních. K vile patří zahrada s výměrou 592 metrů čtverečních.

Při rekonstrukci vily nepostupoval Mynář v souladu se zákonem. Spolupracovník a přítel prezidenta Zemana stavebnímu úřadu Prahy 10 původně nahlásil pouze udržovací práce ve vile. K takovým úpravám není potřeba stavební povolení. Kancléře někdo udal, on sám si myslí, že to byli sousedi. Výsledkem bylo, že musel za neschválenou rekonstrukci zaplatit menší pokutu.

Mynář hospodaří v Osvětimanech

Venkovské sídlo vybudoval hradní kancléř v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. Podle webu Seznam Zprávy Mynář uzavřel v městysu 29 kupních smluv s majiteli místních pozemků. Za 3,55 milionů od nich vykoupil celkem 85 parcel či podílů na parcelách. V současnosti má Mynář na sebe v Osvětimanech jako výlučný vlastník napsaných 106 pozemků.

V Osvětimanech dělal Mynářovi velkou radost honosný srub s bytem a restaurací. Na jaře 2022 ale nemovitost kompletně vyhořela. Policie uvedla, že stavbu někdo zapálil úmyslně. Při vyšetřování odhadla škodu na 25 milionů korun. Pachatele se ale kriminalistům najít nepodařilo.

Urputný podnikatel se ale nevzdal a rozhodl se, že na místě vyhořelého srubu postaví ještě hezčí stavbu. Podle webu Seznam Zprávy začal nejnovější stavbu realizovat na pozemku o rozloze 6 192 metrů čtverečních, který v roce 2017 pořídil za jeden milion korun. Z domu bude hezký výhled na sjezdovku, která též patří Mynářovým společnostem.

Další nemovitost má Mynář kousek od Pražského hradu

Další nemovitostí, která budila velké emoce, je nádherný dům, který leží kousek od Pražského hradu na Jánském vršku. Polovinu čtyřpatrového domu zakoupil Mynář v roce 2003 za 3,5 milionu korun, druhou část domu odkoupil za 8,5 milionu o tři roky později. MF Dnes oslovila experty, kteří odhadují, že dnes má dům cenu 50 až 70 milionů korun.

Podle novinářů z deníku Blesk byla ale nákladná i rekonstrukce. Ta Mynáře vyšla na cca 30 milionů korun. „Dělaly se nové podlahy, schodiště, zábradlí. Každý z osmi bytů je vybaven koupelnou se sprchovým koutem a kuchyní. Dva byty v nejvyšším patře mají ještě druhou koupelnu s vanou. Z některých bytů je i z toalety vidět na Pražský hrad,“ uvedl zdroj Blesku. Jedinou nevýhodou je složité parkování. Dům je bez garáží a úzká ulička moc parkovacího prostoru nenabízí.

Sdílejte článek
Štítky bydlení Miloš Zeman Vratislav Mynář Pražský hrad Praha Osvětimany Alex Mynářová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.