Andrea Růžičková o řízení auta v seriálu: Byl to šok, znám jen trasu z domova do školky

Andrea Růžičková o seriálu Agrometal

V novém seriálu si herečka Andrea Růžičková zahrála mrchu kariéristku. Na premiérovém promítání nám pak prozradila detaily ze zákulisí natáčení. Co má se svou seriálovou postavou společného a proč při řízení Mini Cooperu přišla o hlas?

Andrea Růžičková (38), za svobodna Kerestešová, je slovenská herečka a modelka, žije však v Česku s manželem, hudebníkem Mikolášem Růžičkou, a jejich dvěma syny. Z filmů poprvé zazářila v komedii Rafťáci (2006) a nyní ji můžete vidět třeba v novém komediálním seriálu Agrometal. Koho tam hraje?

„Moje postava se shodou náhod jmenuje také Andrea a ještě větší shodou náhod je to žena ze Slovenska. Je to kariéristka, tak trochu sviňka, dělá naschvály, je to takový workoholik a chce být velká hvězda,“ popisuje Andrea Růžičková.

Přečtěte si také: Rudolf Hrušínský promluvil o novém seriálu. Manželka byla ze scénáře zmatená, ale budete se bavit

Přesto na poměrně negativně vykreslené seriálové Andree našla něco, co mají společného: „Dokážu se ztotožnit s tím, že taky někdy v životě něco urputně chci, a když se mi to nedaří, umím být panovačná. Ale tu panovačnost nikdy neprojevuji na veřejnosti, tu si většinou užijí moji nejbližší,“ říká herečka k roli v Agrometalu, který můžete sledovat na Primě v sobotu večer.

Televizi doma nemáme

Na otázku, jestli ji v seriálu uvidí i její synové, celkem pochopitelně odpověděla, že ne. Tobiášovi bude letos v létě 6 let a Jáchymovi 4 roky. A je to i tím, že jak herečka přiznala, nemají doma televizi. „Díváme se jen na nějaké pohádky a máme vytyčený čas, kdy je to OK a kdy ne, snažíme se to regulovat, ale zároveň nic nezakazujeme,“ vysvětlila.

Kluci si nijak neuvědomují to, že je jejich maminka veřejně známá. „Zatím je do toho netahám. Oni vědí, že jsem herečka, ale zatím nemám potřebu, aby to nějak vnímali. Možná až budou starší, tak bych chtěla, aby věděli, jak všechno kolem natáčení probíhá a co znamená, dostat se do té televize,“ dodala Andrea.

Znám jen trasu domov – školka

V rámci natáčení seriálu zažila Andrea Růžičková pro ni psychicky náročnou scénu, při které dokonce přišla o hlas. Teď už se směje a vypráví o ní s nadsázkou. „Ano, byla tam taková velmi vtipná scéna. Měla jsem řídit Mini Cooper, a já mám taky takový malý Mini Cooper, který jsem si odkoupila a je asi deset let starý, protože jsem od svých 18 let neřídila, ale teď, když je manžel v práci, musím někdy staršího syna odvézt do školky. Takže jsem se naučila trasu a všichni ve vesnici vědí, že když jede červený Mini Cooper, tak to jsem já, a všichni jdou na stranu, protože jedu velmi pomalu, opatrně, prostě jsem takový věčný začátečník.“

Při natáčení tedy Andrea na polní cestě nastoupila do půjčeného Mini Cooperu a dostala za úkol sledovat další auto, které jelo rovně. „Já jsem si myslela, že pojedeme po té polní cestě, a najednou to auto zahnulo normálně do provozu! Navíc už byl skoro večer, v úplně neznámém městě, a já neznám všechny značky, mám je naučené na té trase od našeho domu do mateřské školky,“ vyprávěla herečka s humorem sobě vlastním. „A teď jsem měla text, do toho dva kameramany v autě, a sledovala jsem nějaké auto, do toho železniční přejezd a podobně...“ popsala se smíchem a dodala, že skoro dostala infarkt a je ráda, že to všichni přežili. Šokem úplně ztratila hlas, takže až se na tyto scény budete dívat, v jejím monologu uslyšíte, jak jí odcházejí hlasivky.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.