Kdo je kdo v seriálu Agrometal. Seznamte se s herci a postavami nového seriálu

Agrometal (1) - upoutávka

Vítejte v Čerticích. V malebné české vísce, kde mají vše, co k venkovu patří. Nechybí zde ani několik výrazných rodáků, kteří se nezaleknou žádné výzvy. Buďte připraveni na televizní premiéru nového komediálního seriálu Agrometal v sobotu ve 20:15 na Primě a poznejte hlavní hrdiny už nyní.

V Čerticích mají své zemědělské družstvo, fotbalové hřiště pro okresní přebor, přilehlou hospůdku U Kocoura, prodejnu se smíšeným zbožím, která je spíše večerkou spravovanou vietnamským prodavačem, jemuž každý říká pan Tau, a dokonce se pyšní i malou pobočku pošty.

První díly seriálu Agrometal můžete vidět už nyní exkluzivně dříve než v televizi na prima+.

Co je však v této vesnici neobyčejné, je náš hlavní hrdina Lukyn. Lukynovi je něco přes 30 let. Se svým mrazicím vozem rozváží zboží do obchůdků v okolí. A nebýt jedné neblahé události, žil by si dosud svůj klidný a ničím nerušený život. Jenže co čert nechtěl, jednoho dne Lukyn zmeškal dohodnutou oslavu výročí svatby se svou ženou Martou.

Martě došla s Lukynem trpělivost a on se rozhodl, že se změní. Vzal si do hlavy, že udělá něco, čím Martě dokáže, jak ji má rád a že mu na jejich vztahu pořád sakramentsky záleží. Sebral proto veškerou svou odvahu a přihlásil se do soutěže amatérských kapel. Až vyhraje, získá hlavní cenu – krásnou motorku – a na ní vyveze svou ženu na romantický výlet, takže dojatá Marta mu pak jistě ráda odpustí všechny jeho prohřešky. Plán to byl prostě dokonalý. Jediný problém je, že Lukyn žádnou kapelu nemá. Dokonce ani na nic neumí hrát. Ale to by nebyl on – neohrožený mládenec z české vesnice, aby si s něčím takovým neporadil.

Herci a hlavní postavy seriálu Agrometal:

Lukyn (Lukáš Příkazký)

Chlapík kolem 35 let, jezdí s chladicí dodávkou. Má manželku Martu a dvě protivné, uřvané děti, které sice chodí na základku, ale podle chování by neměly opustit školku. Lukyn nemá žádné zájmy ani koníčky, jen rád chodí s kamarády do hospody, kde se ještě radši opíjí, což u něj doma rozhodně nevidí rádi. Lukyn proplouvá životem a jeho největší zájem je ulít se v práci, vyhnout se konfliktu s Martou a několikrát týdně zapařit. Svou ženu má ale rád, i když je často příliš upovídaná a hádavá. A když se hecne, je schopen udělat cokoliv, aby učinil Martu šťastnou. Proto také touží po motorce. Chce s ní vzít Martu na výlet a aspoň jednou tak zažít skutečné manželské štěstí.

Marta (Kristýna Leichtová)

Dominantní, upovídaná a trochu moc kritická. Ještě jako malá holka si vysnila dokonalou lásku s princem, který pro ni přijede na bílém koni, a nyní tak neustále tvrdě naráží na realitu života. Ani tak se ale nevzdává a dál za svůj holčičí sen bojuje. Její dobré vlastnosti se projeví až v kritických situacích, do kterých se její manžel Lukyn dostane. Pak si vždy ví rady a snaží se vše vyřešit. V takových chvílích stojí za svým mužem a je připravená za něj nasadit vlastní krk. Sama pracuje střídavě na poště a v Jednotě, vždy po týdnu dá totiž výpověď, protože už ji ta práce nebaví, a přejde buď na kasu, nebo za okénko na poště. Tak plynule přechází už několik let. Pěstuje na zahradě ve skleníku papriky a různou zeleninu, kterou jí Lukyn někdy krade a mění pak u Vietnamce za lahváče.

Pablo (Matouš Ruml)

Kamarád Eskobara a Lukyna – i když je z vedlejších Bučic (v Čerticích každý Bučické nesnáší). Pablo jezdí s traktorem a stane se členem Agrometalu, protože si celý život klepe v rytmu do volantu, takže má ze všech postav ty nejlepší předpoklady pro hru na bicí. Bohužel je pak za zapůjčení bubnů donucen hrát na střídačku i s Bučickou kapelou dechovku.

Eskobar (Jiří Maryško)

Pracuje v JZD někde u hnojiv, ale zabývá se hlavně tím, že v areálu JZD pěstuje tu nejlepší marihuanu ve střední Evropě. Jako jediný ze všech postav chce skutečně hrát v kapele a stát se světoznámým kytaristou. Bohužel si hned v úvodu zlomí obě ruce, ale ani to mu nezabrání jít si za svým snem.

Pusťte si vtipnou scénu z premiérového dílu a seznamte se s Eskobarem:

Komár (Ján Burda)

Hezoun, který jezdí na motorce, čímž strašně štve Lukyna, který žádnou nemá. Pracuje „ve městě“ cca šest kilometrů od Čertic v pojišťovně. Vesnický fešák s naučenými frajeřinkami z města neustále svádí všechny možné holky z Čertic a okolí. Jen má smůlu, že se na to vždy přijde a on pak dostane přes hubu, takže je pořád buď zafačovaný, s monoklem, nebo zbitý. Jako jediný ale ví, jak se drží kytara, a dokonce umí zahrát Podvod od Nedvědů, takže je jasný člen Agrometalu, i když ho Lukyn moc nemusí. A Komár je taky jediný, kdo trochu umí s elektronikou, protože má v práci počítač.

Honzin (Jakub Slach)

Kamarád –⁠ nebo spíš tak trochu pes Lukyna. Jako pes trochu i vypadá. Dělá v JZD, ale nikdo neví co, protože ho nikdy nikdo nic dělat neviděl. S Lukynem se prý znají ze školy, nikdo si ale nepamatuje, že by tam Honzin někdy byl. V průběhu seriálu se ukáže, že neumí číst ani psát. Bydlí ve staré chalupě u poloslepé babičky a jeho život spočívá v tom, že čeká, kdy půjde s Lukynem na pivo. Má ale zlaté srdce a stejně jako ten pes by pro svého páníčka Lukyna udělal cokoliv.

Za scénářem k Agrometalu stojí Rudolf Hrušínský nejmladší. Co o něm říká?

Ládín Aladin (Petr Klimeš)

Automechanik, který umí všechno. Vyrobí elektrické kytary z nakradených španělek od vodáků a zesilovače k dětským varhánkám.

Panenka (Patricie Pagáčová)

Panenka je vcelku obyčejná mladá žena, ale má suverénně největší prsa v okresu, takže je velmi oblíbená. Pracuje na benzince v Čerticích, kam kvůli ní všichni rádi jezdí. Radost z této oblíbenosti jí trochu kazí její manžel Kotleta, který je velmi žárlivý a neustále ji kontroluje. Panenka nakonec dostane příležitost zpívat v kapele sbory, i když ty se k metalové kapele moc nehodí.

Stáňa (Kateřina Bohatová)

Sestřenice Marty (Kristýna Leichtová). Pracuje s ní v Jednotě, tedy když Marta zrovna nemá období, kdy dělá na poště. Stáně už velice silně tikají biologické hodiny. A dělá vše pro to, aby si sehnala toho pravého chlapa. Do Agrometalu vstoupí naoko, aby pro Martu hlídala jejího Lukyna. Pravým důvodem je však to, že si dělá zálusk na sukničkáře Komára. A dá si jasný cíl – dostat toho nenapravitelného sukničkáře do chomoutu. Pro Agrometal vyrobí „krutě metalácké“ kostýmy na vystoupení a bude zpívat sbory.

Poslechněte si také, co přiznala Kateřina Bohatová před kamerou.

Dále hrají: Jaroslav Plesl, Romana Goščíková, Petr Stach, Petr Čtvrtníček, Milan Šteindler nebo kapela Kabát.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.