Neuvěřitelná podoba: Matouš a Nathanael Rumlovi poprvé společně před kamerou

Hořký svět (1) - Štěpán (Matouš Ruml) je muž v domácnosti

V novém seriálu z prostředí pivovarnictví tvoří jednu z ústředních dvojic, Berkovy, tátu se synem. Jejich podoba rozhodně není náhodná. Nathanael Ruml (13) je totiž synem herce Matouše Rumla (36) i ve skutečnosti. O tom, že bude hrát v seriálu, rozhodl režisér Martin Kopp (39).

„Rád jsem na to kývl. Ta představa mě nadchla a myslím, že i Nathana. Moc mě to bavilo,“ řekl po poslední klapce herec Matouš Ruml, který s manželkou Terezou má celkem tři děti. Nathanael je z nich nejstarší a jak uvidíte, tátovi je neuvěřitelně podobný. Zda nabídku na natáčení přijme, prý bylo zcela na jeho rozhodnutí. Talentovaný Nathan ostatně nešel do zcela neznámého prostředí. Jak to na place chodí, zná nejen od tatínka, ale i od maminky Terezy Rumlové, která je také herečka.

„Když se seriál Hořký svět natočil a všichni mu gratulovali, děkovali a taky se ptali, zda ho to bavilo a bude-li hereckou práci dělat dál, tak říkal, že asi ne. A důvod? Že by se rád vyspal, nebavilo ho to ranní vstávání,“ vzpomíná pyšný otec na první synovu hereckou zakázku.

Všichni přítomní natáčení potvrzují, že Matouš Ruml byl natolik profesionální, že synovi do práce nezasahoval. „Na place jsem se jako táta nechoval, nechával jsem ho být. Byl jsem jako jeho kolega. Měl jsem pocit, že to pro tu práci je daleko lepší. Hlavní pozici i roli radit měl režisér, nespoléhalo se na to, že mu to jako táta vysvětlím. To jsem nechával na těch druhých. Jediné, k čemu jsem se vyjádřil, bylo, aby nepodcenil přípravu, ale na place to bylo čistě profesionální vztah.“ Prý to bylo to nejvíc, co pro syna mohl udělat, aby mu pomohl.

Matouš Ruml synkovi na place neradil

Jak si synek před kamerou vede, vydržel pozorovat zpovzdálí. „Bylo krásné sledovat ten progres. Cíleně jsem mu něco neříkal, co jsem jako starší kolega viděl. Chtěl jsem, aby si na to přišel sám nebo aby mu to řekl někdo jiný, a pro něj to bylo to nejlepší. Doma jsme se jednou bavili jen o tom, že mu vypadávalo jedno slovíčko, protože podcenil přípravu, a to zdržovalo natáčení, ale do toho jsem na place nezasahoval,“ uvádí o nesmlouvavé výchově nového kolegy Ruml. Texty se mladý herec učil doma sám a jen občas požádal o pomoc rodiče. Jak to klukům Rumlovým ladí, sledujte každou středu večer na Primě. V očekávané novince dále hrají Eva Holubová, Berenika Kohoutová, Bolek Polívka nebo Jakub Štáfek.

K žánru série, v níž si zahrál se synem představitel hlavní role Štěpána Berky, redakci Prima Ženy prozradil: „Je to trochu jiný typ seriálu, než se možná čeká. Nejde vysloveně o komediální seriál. Podle mě je to vztahový seriál a do toho se řeší výroba piva, takže si myslím, že lidé se i hodně dozvědí, co znamená vařit pivo a co obnáší vést malý pivovar,“ láká ke sledování Ruml.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.