Celebrity

24. června 2022 11:23

Josef Šťastna

Vaří pivo, pije víno! Jakub Štáfek promluvil o vztahu k alkoholu

Hořký svět (1) - Matouš Ruml a Jakub Štáfek zdědili pivovar

Představte si dvojici nepravděpodobných hrdinů, kteří se na zelené louce pokoušejí rozjet rodinný pivovar. Přesně to je námětem nového rodinného seriálu. Jednou z hlavních postav je i herec Jakub Štáfek (32), který nyní promluvil o své roli i vztahu k pivu.

Příběh humorné seriálové novinky o životě s pivem, kterou uvidíte poslední prázdninovou středu, je zasazen do malebného Posázaví, kde v archaickém městysu Rataje nad Sázavou žije hlavní hrdina Štěpán (Matouš Ruml) se svou rodinou. Na prahu čtyřicítky si během náhodné exkurze v Kácovském pivovaru uvědomí, že nechce zestárnout v korporátní klimatizované kanceláři a spolu s bráchou Michalem (Jakub Štáfek) vezme osud do svých rukou...

Jedné z hlavních rolí se v seriálu zhostil právě herec Jakub Štáfek, pro kterého se tak prostředí pivovarů a hořkého světa na čas stalo bližším než obvykle. „Jsem mladý ambiciózní sládek, který vyrůstal v rodinném pivovaru,“ řekl Jakub Štáfek pro Prima Ženy.

Život téměř bez alkoholu

Jakub Štáfek, ačkoliv v seriálu hraje mladého sládka, nemá k pivu zrovna blízko. V soukromém životě si raději občas posedí u sklenky dobrého vína, v poslední době mu ale alkohol společnost dělá čím dál méně.

„Plzeň si rád dám jednou za čas, ale že bych jí holdoval nějak extra... Já jsem spíš vínový, popravdě řečeno. Ale obecně poslední dobou nějak zjišťuji, že se ten alkohol nějak vytrácí z mého života,“ prozradil sportovec a zodpovědný otec pro Prima Ženy.

Kdo někdy ochutnal pivo v zahraničí, téměř jistě ho už první sklenice přesvědčila, že na český zlatavý mok zkrátka jen tak něco chuťově nedosáhne. S tím se ztotožňuje i herec.

„Můžu říct, že české pivo je super. Když člověk jede do zahraničí... No, byli jsme teď s fotbalem v Anglii, taky jsem si tam dal pivo a nedá se to pít. My to máme takové hutné, ne nadarmo se říká, že je to tekutý chléb, takže když pivo, tak české,“ popsal Jakub Štáfek pro Prima Ženy svůj vztah k českému pivu.

Pivní kultura

Češi patří na žebříčcích konzumace piva mezi jedničky a vychutnávají si ho v hospodách i v domácím prostředí při oslavách nebo sešlostech. Podle představitele ambiciózního sládka ze seriálu Hořký svět, který uvidíte od 31. srpna každou středu ve 20:15 na Primě, k nám titul národ pivařů neodmyslitelně patří.

„Myslím, že se to dotkne spousty lidí, ale jsme prostě alkáči, je to tak. Souvisí to s tím pivem, a tím nechci říkat, že pivo je nápoj chudých, ale je tam vidět rozdíl mezi kulturou vinařů a pivařů. Jsme prostě pivaři,“ dodal pro Prima Ženy Jakub Štáfek.

V osmidílném seriálu se po boku Jakuba Štáfka a Matouše Rumla můžete těšit také na Bereniku KohoutovouBoleslava PolívkuEvu Holubovou, Barboru Černou, Petra Lněničku, Zuzanu Stavnou, Václava KoptuTomáše Měcháčka nebo Jana Hájka.

Sdílejte článek
Štítky alkohol FTV Prima pivo Plzeň pivovar Česko Jakub Štáfek Posázaví Matouš Ruml Rataje nad Sázavou Hořký svět malý pivovar Život zalitý sluncem

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.