Celebrity

26. června 2024 16:20

Eliška Reiglová

Bolestná cesta Andrey Sestini Hlaváčkové ke druhé dceři. Tenistka třikrát potratila

Bývalá profesionální tenistka Andrea Sestini Hlaváčková (37) je od února roku 2024 dvojnásobnou maminkou. Nikdo kromě jejích blízkých ale dosud netušil, že než přivedla na svět dceru Beu, prošla si velmi bolestivým obdobím. Musela se vypořádat se ztrátou čtyř nenarozených dětí. Příběh se rozhodla sdílet v naději, že pomůže jiným ženám.

Andrea Sestini Hlaváčková tvrdí, že nikdy nechtěla dětí plný dům, měla jasno v tom, že by své dceři Bibi ráda dopřála sourozenecké pouto a lásku, jakou ona sama chová ke své sestře. Když přišel rok 2022, s manželem byla ve fázi, kdy byli připravení se o druhé dítě pokoušet. Oba ale velmi překvapilo, když se zadařilo na první pokus.

„My jsme nebyli v uvozovkách šťastní, v tu chvíli. Takhle rychle jsme to nechtěli a Bibi byla ve vrcholu vzdoru. Rychle jsem jela na kontrolu, to už jsem se s tím sžila,“ popsala Andrea Sestini Hlaváčková v pořadu Mámy sobě s tím, že u ní lékaři bohužel zjistili mimoděložní těhotenství. Musela tak podstoupit operaci, při níž jí byl odebrán jeden vejcovod.

Čtěte také: Tenistka Sestini Hlaváčková se zapletla do bazaru s padělky. Hrozí jí milionová pokuta

Jen za pár týdnů musela úspěšná sportovkyně na další zákrok. V děloze měla myom, který bylo zapotřebí odstranit. Lékaři jí řekli, že po šestinedělí, až se tělo a situace uklidní, bude moci znovu začít snažit se o miminko. A stejně jako předešlé těhotenství i další vyšlo na první pokus.

Ztráta dvojčat

„Byla jsem hned těhotná. A to jsem se v té době vracela k tenisu na chviličku, protože jsem se chtěla rozloučit s kariérou, a hrozně jsem trénovala. Hodně jsem pracovala, měla jsem toho nad hlavu, ale cítila jsem se dobře, cítila jsem se fit,“ popsala další těhotenství Sestini Hlaváčková. A při lékařské kontrole přišel šok – čekala dvojčata.

Nevěděla, jaké dojmy ze zprávy vlastně má, pocity po dalších kontrolách už ale byly jasné. Dostala totiž špatné zprávy. „Jednu kontrolu odešlo jedno, další kontrolu odešlo druhé a já jsem vlastně druhý potrat prožila doma. Takové to, že si zavedeš doma pilulku a prostě počkáš, až to odejde. Bylo to bolavé, ale řekla jsem si: ‚To jsi přehnala, bylo toho moc,‘“ přiznala bývalá tenistka.

Zoufalství a naděje

Po dalším šestinedělí se začala s manželem snažit znovu a otěhotněla. „Tam už jsem si začala dávat pozor, trošku jsem se zklidnila, zpomalila jsem... No a vypadalo to dobře, už jsem se bála každé kontroly, to každá máma, co si tím prošla, pochopí. Všechno bylo dobré, ťukalo a zase to odešlo. To už teda bolelo hodně. A teď je tady Bea,“ řekla Andrea se slzami v očích.

V té době maminku malé Bibi uklidnili lékaři tím, že o děti přišla pokaždé za jiných okolností, a že u ní tím pádem nejspíš špatně nic není. Na další pokus o miminko si podle jejich plánů musela počkat půl roku. Těhotenství pak už probíhalo pod pečlivějším lékařským dohledem a v únoru roku 2024 přivedla Andrea Sestini Hlaváčková na svět holčičku, které s manželem dali jméno Bea.

Podívejte se na Andreu Sestini Hlaváčkovou v Show Jana Krause:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.