Anetin pláč považují soutěžící za taktickou hru. Tomáš se nedotkne předkrmu

Rajče - Prostřeno! S29 (19)

V souboji o nejlepší menu z Ústeckého kraje se ve čtvrtek ujme vaření hostitelka Aneta. Celý týden je považována za taktičku, což celou dobu popírá. Soutěžící budou mít velká očekávání, jak bude večer probíhat. Hostitelku však potká jedna smůla za druhou.

Čtvrteční hostitelka Aneta žije v Chomutově a pracuje jako pomocnice v supermarketu. Má tři děti. Nejstaršího syna počala v dětském domově s bývalým partnerem v necelých šestnácti letech. Poté byla umístěna do diagnostického ústavu pro nezletilé matky s dětmi. Další dvě děti má se současným partnerem. Soutěžící čekají, že Aneta připraví romskou kuchyni, a dokonce se na ni těší, ale vše bude jinak. Podávat se bude špenátová roláda a pečené plněné rajče, polévka z červené čočky, šťouchané brambory, plněné kuřecí prso a jako sladká tečka cappuccinové řezy s kávou.

Aneta vaří od svých jedenácti let. Něco pochytila od mámy, zbytek ji naučili v dětském domově. Svého večera v Prostřeno! se bojí, protože se necítí ve své kůži a tuší, že nebude stíhat. Při vaření krému se jí začne loupat poškozené dno hrnce. Ten musí vyhodit a začít znovu. To ji zdrží a nebude stíhat celý večer. Soutěžící si její nervozity po příchodu všimnou. Tomáš se projevuje celý týden jako taktik a ve čtvrtek na sebe začne upozorňovat.

Čtěte více: Tomáš je gay, v dětském domově ale zplodil syna. Soupeřům dá nenáviděné fazolky

Při čtení menu se děsí předkrmu a doufá, že nedostane nenáviděné rajče na stůl. „Kdyby tam dala rajče, nesnědl bych to jen z toho důvodu, že věděla, že rajče nejím,“ prohlásí tvrdohlavý Tomáš. Nehodlá ani ochutnat. Aneta to tuší. „Já myslím, že se toho Tomáš ani nedotkne, ale stejně mu to tam dám.“ Podle očekávání nechá Tomáš předkrm stát a nepustí se ani do špenátové rolády. Ostatní tomu moc nerozumí.

Podívejte se, jak Tomáš začíná hrát:

Lítost a hra na city kvůli taktice?

Aneta si vzpomene na debatu o rajčatech v pondělí. U Jardy totiž Tomáš tvrdil, že tepelně upravená rajčata jí. Potvrdí to i Štefan, který má podobné chutě. „Já jsem řekl, že ve vařeném stavu mi to nevadí a Tomáš řekl, že mu to taky nevadí.“ S hlavním chodem budou potíže. Aneta nestíhá a bude se snažit vše napravit zábavou. Pánové si sestaví a ozdobí vlastní dorty. Během jídla se pak rozpovídá o dětech a dětském domově. Podobně jako Tomáš si pořídila dítě hodně mladá. Pak ji přemůžou emoce a rozpláče se. Štve ji, že musí chodit na brigádu a nemůže být pořád s dětmi. Štefan si myslí, že to jsou nervy, Tomáš cynicky prohlásí, že čekal hru na city.

Aneta dokonce na nějakou dobu odejde od stolu, aby si poplakala ve vedlejší místnosti. Vpodvečer na prima+ a na obrazovkách uvidíte, jak se celá situace vyvine dál. Všichni se každopádně budou cítit nepříjemně, obzvlášť když Aneta začne mluvit o tom, ať jí klidně dají za nevydařený večer jeden bod. Teď si i ostatní myslí, že hostitelka touží po tom, aby ji litovali. Ve čtvrtek se dozvíte, jak situace ovlivní bodování.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.