Tomáš je gay, v dětském domově ale zplodil syna. Soupeřům dá nenáviděné fazolky

O rodině - Prostřeno! S29 (17)

V úterý pozve soupeře k sobě do bytu hostitel Tomáš. Ten se první den příliš neprojevoval, ostatní tak nevědí, co od něj čekat. Dostanou menu šité na míru českým chutím. Alespoň Tomáš je o tom hluboce přesvědčen. Dá si dokonce na talíř něco, co považuje za nejhnusnější jídlo.

Úterního vaření se v soutěži amatérských kuchařů z Ústeckého kraje ujme asistent prodeje Tomáš. Bydlí v Litvínově s přítelem, původem je ze Slovenska. Vaření ho kupodivu příliš nebaví, ale chtěl, aby někdo hodnotil jeho jídlo. Vyrůstal v dětském domově, kde se hodně naučil, mimo jiné i vařit. V patnácti zplodil syna, o pět let později dceru. To už ale věděl, že ho přitahují muži a odešel do Česka, kde si našel přítele. S menu mu pomáhaly kolegyně z práce, což Tomáš přizná i svým hostům. Slibuje jim domácí paštiku a domácí pomazánku, hráškový krém s krutony, brambory se slaninou a jarní cibulkou, kuřecí plátek a jako dezert piškotový koláč s ovocem.

Kromě moučníku dělá jídla poprvé v životě. Soutěžící se nad menu diví, proč chce Tomáš podávat paštiku, když nejí játra. Jak uvidíte na prima+ a vpodvečer na obrazovce, půjde spíš o bůčkovou pomazánku, a aby se zavděčil všem, udělá hostitel ještě vajíčkovou pomazánku.

Čtěte více: Jarda miluje věšení na háky. Soutěžící budou večeřet v bytě plném hadů a pavouků

V Prostřeno! se cení, když je pečivo domácí. Proto se pustí i do vlastních baget. Soutěžící budou mít k názvu předkrmu připomínky. Aneta si myslí, že je kůrka bagety příliš tvrdá. V polévce budou plavat rozmočené krutony a nebude teplá ani dostatečně rozmixovaná. Pavel nemá rád luštěniny a polévku jen ochutná.

Ve videu Tomáš mluví o tom, co mají a nemají Češi rádi:

Chce se zavděčit českým strávníkům

Po polévce dojde na šmejdění. Byt působí na soutěžící nevkusně. Svícen a skříňka v předsíni jsou podle někoho jako od kolotočů. Divný se jim zdá i rámeček s fotkami z obchodu. V ložnici najdou spoustu kosmetiky a soudí, že se o sebe Tomáš rád stará. U stolu se soutěžící zeptají na jeho osobní život a dozví se, že Tomáš zplodil první dítě v patnácti letech v dětském domově. „Byl jsem hodně zamilovaný. Myslel jsem, že když si udělám dítě, je to na celý život,“ vysvětlí ostatním a o osobním životě se rozhodne rozpovídat ještě více. „Žiju s přítelem,“ prozradí. Anetu bude zajímat, jak k takovému obratu došlo. „Přišlo to na mě a zůstal jsem takový,“ odpoví. Aneta bude později filozofovat o tom, že člověk potřebuje porozumění a Tomáše chápe. „V dnešní době je normální, že se heterosexuálové mění na homosexuály,“ míní.

Když mají všichni snědený hlavní chod, Pavel si všimne, že se hostitel nedotkl fazolek na talíři. „To je pro mě nejhnusnější jídlo. Moje kolegyně mi řekly, že to Češi mají rádi,“ přizná Tomáš, proč podával dušené fazolky na slanině. Chtěl se soupeřům zavděčit. Jardovi to připadá komické a svým způsobem milé. Štefan si myslí, že měl raději uvařit halušky. To hostitel také zvažoval, kolegyně mu ale řekly, že je Češi nemají rádi. Soutěžící považovali Tomáše za taktika od prvního dne. Potvrdí se jim jejich podezření? Přinejmenším se jim zdá podivné, že vařil jídla poprvé a nevybral něco, co má sám v oblibě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.