Celebrity

29. srpna 2023 05:30

David Laštovka

Antonín Strýček Jedlička patřil k nejbohatším umělcům. Jiří Sovák jím opovrhoval

Od smrti Antonína Strýčka Jedličky uplynulo 30 let. Proslavil se nejen jako herec, ale především tím, že dokonale dokázal napodobovat téměř všechna zvířata a nejrůznější zvuky. Účinkoval především pro děti, které však ve skutečnosti nesnášel. Jaký byl život svérázného komika a recesisty?

Antonín Strýček Jedlička vystupoval především pro děti, což byl zlatý důl. Míval i 30 představení za měsíc, díky čemuž vydělával ohromné peníze. Jako první z umělců z Prahy si tak mohl dovolit pořídit si prestižní mercedes. I proto byl patrně trnem v oku některým slavným hercům, kteří jeho uměním tak trochu pohrdali. Patřil mezi ně například Jiří Sovák.

Mercedes sis vyprděl a vychrochtal, vmetl mu Sovák

„Když jsme v roce 1993 natáčeli film Divoké pivo, čekali jsme jednou v kostymérně na odvoz. U stolu jsem seděl já, Strýček Jedlička, Jára Kohout, Jiří Lábus, Olda Kaiser a Luděk Sobota. Přisedl si i Jirka Sovák, ale nic moc neříkal. Bylo na něm vidět, že mu moc nesedí Jedlička, protože hodně mluvil a skoro nikoho nepustil ke slovu. Byl dost hlučný, vydával své zvířecí zvuky, prudil se sexem a ještě se chlubil, že ve svém věku stále hraje tenis. Sovák ho uzemňoval. ‚Jedličko, prosím tě, tobě se to kecá, když jsi mladší,‘ spustil na něj. ‚Pane Sovák, já jsem starší než vy o pět let,‘ nedal se Jedlička. ‚No jo, jsi zachovalej. Ale to proto, že celý život děláš hov... Jenom prdíš... I ten mercedes, co máš, sis vyprděl a vychrochtal,‘ vmetl mu do očí Sovča. Musím říct, že jsem se u toho skvěle bavil,“ přiblížil redakci webu Prima Ženy svůj zážitek Václav Upír Krejčí.

Václav Upír Krejčí má za sebou těžké období:

Děti z jeho vystoupení čůraly strachy

Paradoxem bylo, že děti, které Jedličku velmi slučně živily, on sám nesnášel. Když ho rozčilovaly, nebral si servítky a dokázal na ně být i vulgární. Některé se ho dokonce bály.

„Také se stalo, že citlivější děti se na jevišti trémou počůraly. Jedna kolegyně naší dcery strejdu Jedličku přímo nenáviděla, protože na její dcerku kdysi na pódiu zvýšil hlas a ona se z toho také počůrala,“ svěřila se před lety deníku Aha! Jedličkova manželka Miroslava, která byla baletkou.

Zakokrhal, padl na zem a zemřel

Jedličkovi se nakonec stala osudnou jeho největší vášeň – milovaný tenis. Zemřel přímo na kurtu při utkání se zpěvákem Karlem Štědrým.

Čtěte také: Karel Štědrý věřil věštbě, která nevyšla. K jeho smrti přispěly chemoterapie

„Strýček přišel ten den celý rozveselený, pořád na mě štěkal a frkal, měl skvělou náladu. Ve druhé hře najednou zakokrhal a padl na zem. Moje žena Eva ještě řekla, že už to fakt přehání. Když jsem ale šel k němu blíž, viděl jsem, jak mu po spánku teče pramínek krve,“ vzpomínal v deníku Aha! na nejhorší moment svého života Štědrý. Okamžitě přivolali lékařskou pomoc, na záchranu už ovšem bylo pozdě. Antonín Jedlička zemřel ve věku 70 let.

Sdílejte článek
Štítky peníze výročí děti smrt tenis herec děti umělec Jiří Sovák Antonín Jedlička

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.