Celebrity

15. listopadu 2023 11:53

redakce Prima Ženy

Asistent Giny Lollobrigidy půjde do vězení. Herečku před její smrtí obral o miliony

Italská herečka Gina Lollobrigida byla symbolem krásy a v 50. a 60. letech minulého století patřila k nejžádanějším umělkyním. Zemřela v lednu 2023 v úctyhodném věku 95 let a poslední roky trávila po boku svého osobního asistenta Andrey Piazzolly (36), který se pasoval i do role jejího ochránce, pečovatele a partnera. Přitom měl dle italského soudu herečku obrat o majetek v hodnotě více než 250 milionů korun.

Osobní asistent Giny Lollobrigidy byl za zneužití duševního stavu herečky a krádež odsouzen na tři roky. Podle britského listu The Times soud v Římě v pondělí rozhodl, že Andrea Piazzolla (36) musí okamžitě předat více než 450 000 eur (více než 11 milionů korun) synovi Lollobrigidy jménem Milko Skofic Jr., jejímu jedinému dítěti, kterého měla s bývalým manželem Milkem Skoficem. Soud také rozhodl, že civilní soudce posoudí celkovou částku, kterou Piazzolla ukradl Lollobrigidě. Její syn tuto částku vyčíslil na 5 milionů eur. Piazzolla, který řekl, že se proti svému trestu odvolá, také údajně koupil Ferrari za peníze Lollobrigidy a poté ho prodal a peníze dal svým rodičům.

Jaký byl vztah Lollobrigidy a Piazzolly?

Piazzolla podle britského listu The Telegraph začal pracovat pro Lollobrigidu jako asistent v roce 2009 a nakonec se přestěhoval do její vily na historické Appian Way v Římě. Podle italského listu La Stampa byl obviněn ze zneužití duševního stavu Giny Lollobrigidy, kdy měl způsobit, že se izolovala od rodiny, a za krádež jejího majetku v letech 2013 až 2018.

Podle překladu publikace státní zástupkyně Eleonora Fini během procesu zdůraznila „stav křehkosti“ a „zranitelnosti“ Lollobrigidy. Italské noviny la Repubblica také prostřednictvím překladu uvedly, že soudní znalec Massimo Di Genio řekl, že Lollobrigida se stala obětí „oslabení správného vnímání reality“.

Jak uvedl The Times, soud začal už před smrtí Lollobrigidy. Během něj herečka svého asistenta obhajovala a řekla, že je pro ni „jako syn“. Prohlásila také: „Můj syn Skofic Jr. na léta zmizel z mého života a vrátil se, ne proto, aby mi poskytl láskyplnou podporu, ale aby mi vzal moje bohatství“.

Navzdory tomu byl Piazzolla obviněn z „vymývání mozku“ slavné hvězdy a soudem jmenovaný expert rozhodl, že nezvládá své vlastní finance. Po vynesení rozsudku Piazzolla řekl: „Byl jsem jediný, kdo se láskyplně staral o Ginu Lollobrigidu.“

Zavzpomínejte také na slavnou zpěvačku Yvonne Přenosilovou, která zemřela letos v září:

Sdílejte článek
Štítky smrt krádež věznice herec Gina Lollobrigida Piazzolla

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.