Autorka kuchařek zkazí lososa a šokuje foodblogery. Tohle ještě nejedli!
Prostřeno! XXIV (19) - Zakysaná bez laktózy
Čtvrteční hostitelka Kateřina je černou ovcí tohoto týdne. Ostatní foodblogeři o ní ještě nikdy neslyšeli a až u ní doma zjistí, čemu se vlastně věnuje.
Ve čtvrtek je na řadě s vařením Kateřina. Pro své náročné hosty s mlsnými jazýčky připraví zeleninové carpaccio s mandlovým krémem, polévku z okurky a avokáda, lososa na zázvoru a mandlové kuličky se sušenou meruňkou.
Zatímco ostatní foodblogeři dali při prvním setkání najevo, že se vzájemně znají alespoň z on-line prostředí, jediná Kateřina z této party influencerů zřetelně vyčnívá. Nikdo z nich si totiž její tvář ani jméno nedokáže v hlavě spojit s prostředím gastronomie a sociálních sítí. Jak do skládanky těchto pěti soutěžící tedy vůbec zapadá? To zjistíte vpodvečer.
Podívejte se, jak Katka připraví zelené gazpacho:
Co by měla jako autorka kuchařek vědět?
Pro Katku je už dlouhá léta hlavní parketou obor komunikace a PR a ke gastronomii ji přivedla až náhoda. Díky práci pro jednu potravinářskou firmu získala příležitost stát se autorkou celkem třech kuchařek – Tvarůžkové kuchařky, Kuchařky pro naši babičku a Velké knedlíkové kuchařky. Nyní pracuje už na své čtvrté knize.
Kateřina ale není profesionální kuchařkou, což se neblaze projeví i během čtvrtečního večera. U lososa podávaného k hlavnímu chodu zapomene sundat kůži a soupeři ji nenechají tento přešlap jen tak zamést pod koberec. Nejvíc v šoku ze všech bude Marek: „Já to prostě nechápu, když někdo píše kuchařky, tak přece musí vědět, že se má ryba zbavit šupin.“ Zachrání pak Katčino skóre zbytek jejího menu podle speciální vyvážené diety?