Baleríny jako trend letošního jara. Hodí se k ležérním kalhotám i elegantní sukni

Boty, které letos rozhodně musíte mít? Proslulé baleríny! Právě tento typ obuvi, který se hodí téměř ke každému outfitu, dominuje letošnímu jaru. Existuje hned několik variant, jak tento módní skvost vynést. Ať už se rozhodnete baleríny nakombinovat s ležérními kalhotami či elegantním kostýmkem, neuděláte chybu.

Baleríny mají bohatou historii, která sahá až do 19. století. Obuv původně určená pro tanečnice se postupem času stala symbolem elegance a ženskosti. Během let prošla různými transformacemi a přizpůsobila se trendům daného období. Právě v roce 2024 jsou baleríny opět v popředí. Nejvíce in jsou ty s páskem, síťované či s otevřenou patou.

Čtěte také: Nové trendy v obuvi – objevte dámské jarní boty, které musíte mít

Síťované baleríny jsou ideální volbou do slunečných dnů

Právě síťované baleríny jsou ideálním spojením elegance a moderního designu, který přináší do módního světa zcela nový rozměr. Průsvitné baleríny jsou nejen tou pravou volbou do teplých slunečných dnů, ale také díky unikátnímu vzhledu skvěle doplní na první pohled nudný outfit.

Vybírat lze jak z těch nejjednodušších tvarů běžných balerín, tak z modelů s pásky přes nárt, těch s otevřenou patou, ozdobnými kamínky či se zúženou špičkou. Právě díky své všestrannosti a schopnosti přizpůsobit se různým stylům a příležitostem patří k nejvyhledávanější dámské obuvi letošního roku.

Ponožky v balerínách

Baleríny se skvěle hodí téměř ke každému outfitu. Mohou doplnit letní šaty, ležérní kalhoty i elegantní sukni. Existují různé modely a barvy. Ať už sáhnete po těch kožených s uzavřenou špičkou či po látkových s otevřenou špičkou, neuděláte chybu. Právě kožené uzavřené baleríny doplněné o pásek přes nárt jsou ale absolutním hitem letošní sezony.

Tento typ můžete skvěle nakombinovat jak s džíny, tak se sukní. Do balerín se také perfektně hodí ponožky. Zejména ty vysoké, které vystupují nad kotníky, jsou skvělým způsobem, jak můžete outfit oživit. K elegantnímu outfitu nejlépe vypadají ponožky s lehkým kadeřavým lemem, volánky nebo krajkou.

Přečtěte si: Módní alarm a jarní trendy 2024: Puntíky, červená, mašle a devadesátky

Dalším typem balerín, které dominovaly na letošních týdnech módy, byly ty obsypané třpytícími se kamínky, ty s výraznými cvočky a mašlemi. V tomto případě se jedná o extravagantnější kousky, u kterých je důležité, aby záměr vypadat extravagantně byl na první pohled znát, proto se nebojte kombinovat vzory, výraznější barvy, potisky či krajkové lemy. Pokud naopak nechcete tolik poutat pozornost, držte se tlumených barev, které ladí k vámi vybrané obuvi.

Při troše štěstí můžete baleríny najít také v second handu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.