Něžná broskvová, světle žlutá i modrá. Tyto barvy budou dominovat letošnímu jaru

Barvou roku 2024 je pastelově oranžová. Každoročně ji vybírá společnost Pantone Color Institute. Kromě toho je ale hned několik dalších odstínů, které budou vévodit nadcházejícímu jaru a vám by neměly chybět v šatníku. Které barvy to jsou?

Nejen při výběru podzimního outfitu se vyplatí alespoň po očku sledovat týdny módy a přehlídky, během kterých načerpáte spoustu inspirace a již na první pohled si všimnete, jaké barvy oblečení a doplňků návrháři pro dané období zvolili. Pro každé roční období je tedy charakteristická určitá barevná škála. V jarních měsících to budou především světlejší odstíny zelené, oranžové, fialové, žluté či modré.

Čtěte také: Známe barvu roku 2024. Peach Fuzz vyzařuje teplo, odráží soucit a spojuje

Pastelové barvy

Stejně jako minulý rok, tak i ten letošní se ponese ve znamení pastelových barev. Podzimní brčálovou vystřídá svěže zelený odstín Tarragon a tmavě oranžovou vystřídá vítězná broskvová barva s názvem Peach Fuzz. Tu můžete kombinovat například s nejrůznějšími odstíny bílé či šedé barvy, skvěle pak vypadá na šatech i oblíbených pletených vestách.

Další trendy barvou bude pastelová lila, která připomíná kvetoucí šeřík a opět se dá nakombinovat primárně s krémovou, šedou či béžovou barvou. S výraznějšími odstíny poté půjde nakombinovat světle žlutá barva, kterou mohou do svých outfitů zakomponovat milovníci černé. Kromě zmiňované žluté v obchodech i nadále uvidíte barvu hnědou, doplněnou o odstín hořčicové.

Výrazná červená i modrá

Pokud jste sledovali představení nových módních kolekcí v rámci týdnů módy, nemohli jste přehlédnout, že doplňkovou barvou letošního jara bude červená. Červená je barva symbolizující vášeň a sílu a patří odjakživa mezi ženami k velmi oblíbeným. Barva, kterou nadšenci do módy buď milují, nebo nenávidí, se během letošních týdnů módy objevila hned u několika světových značek. Na podzim dominovala tmavší rudá, na jaře to bude ostře červený odstín s názvem Fiesta.

Přečtěte si: Největší módní úlety roku 2023. Sukně z ručníku, kalhotky nahoře i boty s dvěma špičkami

Chybu neuděláte ani s modrou barvou. Ať už se bude jednat o světlý či tmavý odstín, zde platí, že modrá je zkrátka dobrá. Hodí se skvěle jak pro každodenní nošení, tak i pro slavnostnější společenské události.

Také přehlídka návrhářky Vandy Jandy byla plná pastelových barev:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.