Známe barvu roku 2024. Peach Fuzz vyzařuje teplo, odráží soucit a spojuje

Každoročně vždy v prosinci společnost Pantone Color Institute vyhlašuje barvu, která bude v nadcházejícím roce dominovat. Letošní rok bude patřit oranžové, konkrétně odstínu Peach Fuzz.

Zatímco rok 2023 patřil výraznému růžovému odstínu Viva Magenta, v následujícím roce si vychutnáme jemný odstín oranžové, dle katalogu firmy zvaný Pantone 13—1023 Peach Fuzz, který budete v nejbližší době vídat čím dál tím více.

Čtěte také: Jaká barva bude dominovat v roce 2023? Dodá sílu, optimismus a zlepší náladu

Jakmile totiž institut barvu roku zvolí, ta se stane ihned trendem, který se okamžitě projeví v módě i v oblasti interiérového designu. Pantone 13—1023 Peach Fuzz není sama o sobě až tak výrazná, ale o to lépe půjde zkombinovat s jinými barvami. Název lze přeložit jako broskvové chmýří a má přinést především klid a zahřátí u srdce.

Líbí se vám barva roku 2024?

Odstín, který nabízí vřelou náruč

„Při hledání odstínu, který by odrážel naši vrozenou touhu po blízkosti a spojení, jsme zvolili barvu, která vyzařuje teplo a moderní eleganci. Odstín, který odráží soucit, nabízí vřelou náruč a nenásilně spojuje mladistvé s nadčasovým,” popsala Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone s tím, že po několika letech ve znamení pandemií a válek si lidé žádají únik od reality a klid. A ten jim má poskytnout právě vítězný odstín.

Různé druhy oranžové barvy byly k vidění již na několika módních přehlídkách světových návrhářů, kteří představovali nejnovější trendy v módě pro jaro-léto 2024. Jelikož se jedná o barvu v teplém odstínu, především v létě si najde své příznivce.

Pozorujte, jak se barva bude postupně objevovat u většiny módních řetězců, na jaře oživí vaše šatníky a v podobě šatů, sukní a doplňků vám dodá šmrnc a přidá na eleganci. Pokud tedy máte v šatníku něco broskvového a chcete jít s nejnovějšími trendy, neotálejte a barvu vyneste.

Oblečení v trendy broskvové barvě můžete klidně najít také v second handu:

Sdílejte článek
Štítky design interiér móda oranžová trend barva roku Pantone Leatrice Eiseman peach fuzz

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.