Známe barvu roku 2024. Peach Fuzz vyzařuje teplo, odráží soucit a spojuje

Každoročně vždy v prosinci společnost Pantone Color Institute vyhlašuje barvu, která bude v nadcházejícím roce dominovat. Letošní rok bude patřit oranžové, konkrétně odstínu Peach Fuzz.

Zatímco rok 2023 patřil výraznému růžovému odstínu Viva Magenta, v následujícím roce si vychutnáme jemný odstín oranžové, dle katalogu firmy zvaný Pantone 13—1023 Peach Fuzz, který budete v nejbližší době vídat čím dál tím více.

Čtěte také: Jaká barva bude dominovat v roce 2023? Dodá sílu, optimismus a zlepší náladu

Jakmile totiž institut barvu roku zvolí, ta se stane ihned trendem, který se okamžitě projeví v módě i v oblasti interiérového designu. Pantone 13—1023 Peach Fuzz není sama o sobě až tak výrazná, ale o to lépe půjde zkombinovat s jinými barvami. Název lze přeložit jako broskvové chmýří a má přinést především klid a zahřátí u srdce.

Líbí se vám barva roku 2024?

Odstín, který nabízí vřelou náruč

„Při hledání odstínu, který by odrážel naši vrozenou touhu po blízkosti a spojení, jsme zvolili barvu, která vyzařuje teplo a moderní eleganci. Odstín, který odráží soucit, nabízí vřelou náruč a nenásilně spojuje mladistvé s nadčasovým,” popsala Leatrice Eiseman, výkonná ředitelka Pantone s tím, že po několika letech ve znamení pandemií a válek si lidé žádají únik od reality a klid. A ten jim má poskytnout právě vítězný odstín.

Různé druhy oranžové barvy byly k vidění již na několika módních přehlídkách světových návrhářů, kteří představovali nejnovější trendy v módě pro jaro-léto 2024. Jelikož se jedná o barvu v teplém odstínu, především v létě si najde své příznivce.

Pozorujte, jak se barva bude postupně objevovat u většiny módních řetězců, na jaře oživí vaše šatníky a v podobě šatů, sukní a doplňků vám dodá šmrnc a přidá na eleganci. Pokud tedy máte v šatníku něco broskvového a chcete jít s nejnovějšími trendy, neotálejte a barvu vyneste.

Oblečení v trendy broskvové barvě můžete klidně najít také v second handu:

Sdílejte článek
Štítky design interiér móda oranžová trend barva roku Pantone Leatrice Eiseman peach fuzz

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.