Móda a krása

17. listopadu 2023 06:05

Vanesa Havlíková

Oblečte se v sekáči! Stačí vám basic triko, košile a džíny, zbytek pořídíte za pár korun

Co se dá najít v sekáči a jak kousky kombinovat?

Každá žena občas touží po oblečení, které bude vypadat hezky, zároveň bude trendy, nebude problém ho zkombinovat s ostatními kousky v šatníku a především nebude stát majlant. Proto jsme se rozhodli, že vyrazíme do second handu a ukážeme vám, že v dnešní době můžete být stylová i takříkajíc za hubičku.

Málokdo by to řekl, ale i s opravdu skromným rozpočtem je možné obléknout se stylově a kousky oblečení mezi sebou nakombinovat tak, aby nebyly nudné a vypadaly stále moderně. Pokud vás nebaví nákupy ve velkých módních řetězcích, sháníte originální kousky, ve kterých nepotkáte zástupy dalších žen, vyrazte do sekáče. Co jsme v něm objevily my z redakce Prima Ženy, můžete zhlédnout ve videu v úvodu článku.

Čtěte také: Máte plný šatník a stále nic na sebe? Chybí vám tyto základní kousky za hubičku

Výhoda sak, kabátů a svetrů z druhé ruky

Velkou výhodou second handů je, že tu seženete oblečení z kvalitních materiálů, jako je kůže, vlna, kašmír nebo džínovina. Pokud sháníte například hezké kvalitní sako či kabát, vyrazte nejdřív tam. Tyto kousky patří k typům oblečení, které se hodí prakticky ke všemu, a právě v obchodech s módou z druhé ruky jich lze najít opravdu spoustu. V módě jsou už několik desítek let a jen tak se to nezmění. Právem tak patří mezi základní pilíře šatníku žen i mužů.

Dalším kouskem oblečení, po kterém můžete v sekáči zapátrat, je sukně. Ať už půjde o sukni krátkou, pouzdrovou, či ultra bokovou, ani s jednou nešlápnete vedle. Sukni můžete nakombinovat s ležérním trikem, ale i s elegantní halenkou či bílou košilí, kterou již máte doma v šatníku.

Pokud nás něco v sekáči příjemně překvapilo, tak to byl opravdu široký výběr svetrů. Zejména v chladném počasí oceníte kvalitní vlněný svetr, který vás zahřeje a vy v něm budete vypadat skvěle. Střihů, materiálů i barev svetrů existuje hned několik, takže si každý najde to své. Pokud nevíte, jakou barvu zvolit, tak v podzimních měsících jsou to především barvy v zemitých odstínech. Jestli se ale nebojíte trochu odvázat, sáhněte po barvě červené či zelené, které tento rok patří mezi trendy.

Přečtěte si: Barvy letošního podzimu. Červená střídá béžovou, chybu neuděláte ani s brčálově zelenou

Základ každého šatníku

Dalším kouskem, který lze sehnat v sekáči, jsou džíny. Najít ale ty ideální nemusí být vždy jednoduché, a pokud se vám to podaří, máte téměř vyhráno. Padnoucí kalhoty by měly sedět podle typu postavy a tvarovat by měly hlavně pozadí. V poslední době jsou trendy především volné džíny typu baggy či boyfriend, kterých jsme v second handu našly taktéž několik.

Podívejte se na udržitelnou kolekci módy:

Základem každého šatníku by poté měla být bavlněná bílá košile klasického střihu v projmuté nebo volnější verzijednoduché tričko v jakékoliv barvě, které lze s kousky ze sekáče skvěle kombinovat. Pokud máte dny, kdy nevíte, co si obléct na sebe, sáhněte po bílé košili, přidejte pásek a padnoucí džíny či sukni a outfit, který vás spolehlivě zachrání, je na světě.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 30. 4. 2024

Berani, tento den nemusí být zrovna nejenergičtější. V poslední době jste tvrdě pracovali a vaše tělo potřebuje čas na doplnění energie. Travte nějaký čas v klidu doma. Schoulete se s čajem a dobrou knihou a nechte svou mysl cestovat, kam chce. I když vaše tělo zpomaluje, vaše mysl je aktivnější než kdy jindy. Mohl by to být plodný čas pro strategické tvůrčí změny, které byste chtěli provést doma nebo v práci.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.