Zahalte se do vlny. Ikonické svetry vám nesmí chybět. Nosí je i Victoria Beckham

Sluneční paprsky už nám daly sbohem a přichází na řadu zima. V chladném počasí zvlášť oceníte kvalitní svetr, který vás zahřeje a vy v něm budete vypadat skvěle. Představujeme vám ikonické kousky, které by vám neměly chybět v šatníku. Na co si dát při výběru svetru pozor?

Nejoblíbenějším materiálem, který se využívá při výrobě svetru, je vlna. Kvalitní kousek s vámi bude roky, tudíž se vyplatí investovat klidně do dražšího modelu. Svetr bude váš nejoblíbenější společník nejenom na podzim, ale také v zimě. Můžete si vybrat střih, materiál i barvu přesně podle vašich preferencí. Na co byste při výběru toho pravého svetru neměla zapomínat?

Mohlo by vás zajímat: Módní „must have“ doplňky letošního podzimu: Maxi kabelka, výrazná šála i punčochy

Oversize střih

Zcela jistě se zaměřte na střih samotného svetru. Pokud se rozhodnete pro oversize, uděláte dobře. Budete v něm vypadat, jako kdybyste si odskočila z módního focení v 90. letech. Větší a volnější střihy jsou aktuálně v módě, můžete si všimnout, že se rozšiřují kalhoty i bundy.

Přírodní odstíny

Doporučujeme volit raději jemné přírodní odstíny, ale barev se bát nemusíte. Nude paleta vám každopádně poskytne dostatečný prostor pro kombinování s dalšími kousky oblečení. Navíc se jedná o nadčasové barvy, které vás nikdy nepřestanou bavit. Bílý, nude, šedý nebo hnědý svetr se dá obléct téměř ke všemu.

Čtěte také: Podzimní trendy v manikúře hovoří jasně. Letošním hitem je čokoládová hnědá

Nesmrtelné roláky

Rolák je nestárnoucí klasika, která vám skvěle poslouží, když se během chladných dnů budete potřebovat pořádně zahřát. Můžete ho ladit k džínům, ale třeba i k sukni. Vybrat si můžete z nepřeberného množství stylů. Pokud chcete působit seriózně, můžete si přes něj obléci třeba sako. Dobře vypadá ale také s vestou nebo košilí, kterou necháte vykukovat zespodu. Bude to působit ležérně, ale zároveň stylově. Velkou parádu uděláte také v rolákových šatech s páskem v pase.

Mohlo vám uniknout: Jak se vhodně obléknout na rande? Zaměřte se na detaily a barvy, které vám lichotí

Nebojte se pruhů

Nebojte se vyzkoušet vzory. Krásně vypadají svetry s pruhy. Opět ale myslete na to, že lépe se vám budou kombinovat spíše neutrální barvy. Inspirovat se můžete například u herečky Evy Decastelo. K pruhovanému svetru budou bezpochyby nejvíc sedět džíny s křivákem.

Krásné vlněné svetry můžete ulovit i v second handu, kam se redaktorky webu Prima Ženy vydaly na nákupy:

Sdílejte článek
Štítky oblečení móda trendy podzimní móda styl svetry

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 4. 5. 2024

Berani, dnes se možná nebudete moci soustředit na práci. Vaše hlava může být v oblacích a váš smysl pro detail vás může poněkud zklamat. Netřeba dodávat, že tento den není vhodný k tomu, abyste se pouštěli do nových, obtížných nebo komplikovaných úkolů. Soustřeďte se na rutinní činnosti, které zvládnete bez přemýšlení. Takto zvládnete celý den, aniž byste se z toho zbláznili.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.