Zahalte se do vlny. Ikonické svetry vám nesmí chybět. Nosí je i Victoria Beckham

Sluneční paprsky už nám daly sbohem a přichází na řadu zima. V chladném počasí zvlášť oceníte kvalitní svetr, který vás zahřeje a vy v něm budete vypadat skvěle. Představujeme vám ikonické kousky, které by vám neměly chybět v šatníku. Na co si dát při výběru svetru pozor?

Nejoblíbenějším materiálem, který se využívá při výrobě svetru, je vlna. Kvalitní kousek s vámi bude roky, tudíž se vyplatí investovat klidně do dražšího modelu. Svetr bude váš nejoblíbenější společník nejenom na podzim, ale také v zimě. Můžete si vybrat střih, materiál i barvu přesně podle vašich preferencí. Na co byste při výběru toho pravého svetru neměla zapomínat?

Mohlo by vás zajímat: Módní „must have“ doplňky letošního podzimu: Maxi kabelka, výrazná šála i punčochy

Oversize střih

Zcela jistě se zaměřte na střih samotného svetru. Pokud se rozhodnete pro oversize, uděláte dobře. Budete v něm vypadat, jako kdybyste si odskočila z módního focení v 90. letech. Větší a volnější střihy jsou aktuálně v módě, můžete si všimnout, že se rozšiřují kalhoty i bundy.

Přírodní odstíny

Doporučujeme volit raději jemné přírodní odstíny, ale barev se bát nemusíte. Nude paleta vám každopádně poskytne dostatečný prostor pro kombinování s dalšími kousky oblečení. Navíc se jedná o nadčasové barvy, které vás nikdy nepřestanou bavit. Bílý, nude, šedý nebo hnědý svetr se dá obléct téměř ke všemu.

Čtěte také: Podzimní trendy v manikúře hovoří jasně. Letošním hitem je čokoládová hnědá

Nesmrtelné roláky

Rolák je nestárnoucí klasika, která vám skvěle poslouží, když se během chladných dnů budete potřebovat pořádně zahřát. Můžete ho ladit k džínům, ale třeba i k sukni. Vybrat si můžete z nepřeberného množství stylů. Pokud chcete působit seriózně, můžete si přes něj obléci třeba sako. Dobře vypadá ale také s vestou nebo košilí, kterou necháte vykukovat zespodu. Bude to působit ležérně, ale zároveň stylově. Velkou parádu uděláte také v rolákových šatech s páskem v pase.

Mohlo vám uniknout: Jak se vhodně obléknout na rande? Zaměřte se na detaily a barvy, které vám lichotí

Nebojte se pruhů

Nebojte se vyzkoušet vzory. Krásně vypadají svetry s pruhy. Opět ale myslete na to, že lépe se vám budou kombinovat spíše neutrální barvy. Inspirovat se můžete například u herečky Evy Decastelo. K pruhovanému svetru budou bezpochyby nejvíc sedět džíny s křivákem.

Krásné vlněné svetry můžete ulovit i v second handu, kam se redaktorky webu Prima Ženy vydaly na nákupy:

Sdílejte článek
Štítky oblečení móda trendy podzimní móda styl svetry

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.