Největší módní úlety roku 2023. Sukně z ručníku, kalhotky nahoře i boty s dvěma špičkami

Konec roku 2023 je tady, a my si tak můžeme zrekapitulovat ty největší úlety, které představily světové módní značky. Vybrali jsme pro vás celkem pět módních kousků, jež vyvolaly rozruch.

Boty Tabi neboli Tabi shoes

Obuv s rozdělenou špičkou, která se pojí s luxusní značkou Maison Margiela, má historii už ve středověkém Japonsku. V roce 2023 se tento ojedinělý styl obuvi těší velké oblibě a zároveň platí, že existují jen dvě skupiny lidí – ti, kteří je milují, a ti, kteří je nenávidí. Ze slavných osobností si je zamilovala například modelka Kylie Jenner či rapperka Cardi B.

Sukně z ručníku

Velmi kontroverzní kousek, který je součástí jarní kolekce značky Balenciaga pro rok 2024 a stojí 20 tisíc korun, vzbudil mezi veřejností vůbec největší rozruch. Sukně, jež působí jako obyčejná osuška, se od ručníku liší pouze tím, že obsahuje nastavitelný pásek uvnitř a knoflíky, díky nimž drží tvar.

Přečtěte si: Známe barvu roku 2024. Peach Fuzz vyzařuje teplo, odráží soucit a spojuje

Falešné kozačky

Další módní výstřelek, který vyvolal rozruch, uvedl luxusní francouzský módní dům Louis Vuitton. Kozačky s názvem Illusion High Boot, které jsou ručně vyrobené z telecí kůže a malované v Itálii, vyvolávají iluzi bot na podpatku s vysokými ponožkami. Jsou k dispozici ve variantě po kotníky a těsně pod kolena a ve dvou odstínech kůže. Zaplatíte za ně v přepočtu 55 tisíc korun.

Velké červené boty

Americká módní značka MSCHF zkraje roku přišla s novinkou, která ihned po uvedení ovládla týdny módy i sociální sítě. Big Red Boots, v překladu velké červené boty, se začaly prodávat za necelých osm tisíc korun a dnes je můžete pořídit skoro čtyřikrát dráž. Obuv, jež připomíná robustní červené holínky, designéři popisují jako červené kreslené boty hodící se pro 3D svět. A je pravda, že vypadají, jako kdyby do našeho světa vůbec nepatřily.

Čtěte také: Plesové úlety slavných žen: Modely Doležalové či Ludvíkové už letos nikdo netrumfne

Kalhotky jako vrchní vrstva

Takzvaný bezkalhotový trend předvedly během týdne módy značky jako Bottega Veneta, Dolce & Gabbana či Coperni. Kalhotky jako svrchní oděv však prodávala už kdysi návrhářka Vivienne Westwood. Trend, který zdaleka není pro každého, si přitom za poměrně krátkou dobu oblíbily lidé po celém světě. Pravidelně se v kalhotkách na veřejnosti objevuje například modelka Bella Hadid či Hailey Bieber.

Jakých módních nešvarů se dle návrhářky Anny Tejklové dopouštějí Češi?

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.