Móda a krása

15. července 2023 08:00

Vanesa Havlíková

Co bylo před pár lety out, je nyní opět trendy. Ponožky v sandálech jsou hit

Pro velkou část populace jsou ponožky v sandálech naprosté faux pas a ten, kdo je nosí, se obvykle setkává s nehezkými pohledy kolemjdoucích. Ještě donedávna platilo, že se jedná o módní hřích, který je typický především pro český národ. Nyní se však ponožky v sandálech stávají opět žhavým trendem, jenž se objevuje na světových módních molech.

Především pro Čechy se ponožky v sandálech staly jakýmsi poznávacím znamení. Byť stále většina považuje tento módní výstřelek za faux pas, ponožky se do bot vrací. Nejedná se už pouze o sandály, ale také lodičky, mokasíny či baleríny. To, co bylo donedávna k smíchu, se stalo žhavým trendem.

Mohlo by vás zajímat: Elegance i módní přešlapy. Premiéra Barbie byla přehlídkou růžové, třpytek a kuriozit

Byly doby, kdy bylo nošení ponožek v sandálech poměrně běžné. Sandály sloužily jako lehká turistická obuv a ponožka chránila kůži před škrábanci a prachem. Dodnes ponožky v sandálech upřednostňují primárně muži, kteří si s módními trendy nedělají příliš hlavu. Ponožky v mokasínech či lodičkách poté vynesou hlavně milovníci módy, kteří si módní trendy naopak pečlivě hlídají.

Návrhářka Anna Tejklová popsala módní nešvary, kterých se Češi dopouštějí:

Klíčová je barva

Pokud se rozhodnete ponožky v sandálech vynést, nejdůležitější je sladit barvu ponožek a obuvi. Kombinace bílé a černé barvy neurazí a pro běžné nošení se hodí nejvíce. Pokud se však chystáte na speciální módní událost, extravagantní přehlídku či fashion week, nebojte se tlumené barvy vyměnit za ty výrazné a svůj outfit tak rozbít.

Klíčový je vždy především celkový styling. Je důležité, aby záměr vypadat extravagantně byl na první pohled znát, proto se nebojte kombinovat vzory, výraznější barvy, potisky či krajkové lemy. Pokud naopak nechcete tolik poutat pozornost, držte se tlumených barev, které ladí k vámi vybrané obuvi.

Čtěte také: Kde se vzaly podpatky a proč nás tak berou? A které si vybrat?

Krajka přidá na eleganci

Ponožky v sandálech jsou v dnešní době stále více vidět na přehlídkových molech, ulicích i na sociálních sítích. Což dokazuje to, že si tento trend získává stále větší oblibu. Zejména vysoké ponožky, které vystupují nad kotníky, jsou skvělým způsobem, jak můžete outfit oživit. K elegantnímu outfitu nejlépe vypadají ponožky s lehkým kadeřavým lemem, volánky nebo krajkou.

Důležité je mít vždy na paměti, že kombinace ponožek a sandálů vyžaduje trochu sebevědomí a odvahy. Nebojte se tedy experimentovat s různými styly a najděte takovou kombinaci, která vám bude vyhovovat a budete se v ní cítit dobře.

Sdílejte článek
Štítky léto oblečení móda Česko ponožky obuv sandály trend oděv

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 6. 5. 2024

Berani, dnes můžete mít potíže s vodovodem, zejména pokud máte velkou kuchyň. Je to příliš složitý problém na to, abyste si s ním poradili sami. Zaplaťte peníze za to, aby se o problém postaral odborník. Ušetří vám to práci a frustraci. Mezitím si nechte dovézt pizzu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.