Šokující módní přehlídka. Zvířecí hlavy na slavných modelkách pobouřily svět

O velké pozdvižení se v Paříži na přehlídce Haute Couture pro jaro 2023 postarala italská značka Schiaparelli. Na módním mole se vynořily modely s useknutými hlavami zvířat, jež vypadaly opravdu velmi realisticky. Přehlídka ihned vyvolala rozruch a zalarmovala ochránce zvířat, kteří začali volat po tom, aby se okamžitě přestaly užívat kůže a kožešiny v módní průmyslu.

Přestože byly hlavy zvířat umělé, kvůli tomu, jak realisticky vypadaly, se milovníci a ochránci zvířat neudrželi. Nechyběla hlava lva na černých šatech, kabát potažený umělou kožešinou s hlavou vlka či šaty s leopardím vzorem a leopardem, který cenil zuby na hrudi modelky. Podívejte se a posuďte sami.

Šaty s lví hlavou

Nejkontroverznější model během přehlídky vynesla bezpochyby ruská modelka Irina Shayk. Dlouhé černé šaty s lví hlavou vypadaly luxusně, ale také děsivě. Šaty s hlavou lva od italské značky zřejmě velmi zapůsobily i na americkou modelku Kylie Jenner, která v nich přišla jako host a vzbudila tím pozornost ještě větší. Lev je králem zvířat a Kylie chtěla být zřejmě za královnu.

Kabát s hlavou vlčice

Jako další se o rozruch postarala modelka Naomi Campbell, která se na runwayi procházela v kabátu potaženém umělou kožešinou s hlavou vlka posazenou na levém rameni. Celá kolekce italské značky je inspirovaná Božskou komedií Danta Alighieriho, v níž vystupují leopard, lev a vlčice.

Šaty s leopardem na hrudi

Třetí zvíře vynesla kanadská modelka Shalom Harlow. Pyšnila se šaty s leopardím vzorem a realistickým leopardem, který cenil zuby na její hrudi.

Živá socha

Nejextravagantnější outfit celé show předvedla bezpochyby zpěvačka Doja Cat. Celá byla natřená rudou barvou a tělo jí krylo něco kolem třiceti tisíc kamínků. Celkový look měl prý působit tak, jako kdyby ožila socha, a to se známě vizážistce Pat McGrath tedy povedlo.

Zpěvačka si před časem oholila vlasy i obočí a po vynesení tohoto modelu se čím dál tím více spekuluje o tom, v jakém stavu je její psychika.

Nechutné a smutné, reagují lidé

Dle fotografií se můžete přesvědčit, že celá kolekce Schiaparelli obsahovala kousky, které jsou velmi diskutabilní. Přestože italská značka pod snímky na svém Instagramu píše, že při výrobě kolekce nebyla zraněna žádná zvířata, návrhy na některé lidi působí, jako by oslavovaly jejich lov.

Hlavy byly vyrobeny z ručně vyřezávané pěny, vlny a umělé kožešiny z hedvábí. Byly ručně malované, aby vypadaly co nejživěji, a měly „oslavovat slávu přírodního světa“, uvádí Schiaparelli v tiskové zprávě.

S vyjádřením značky ale velké množství lidí na Instagramu příliš nesouhlasí. „Zvířata mají inspirovat, když jsou živá. Toto je opravdu špatné poselství,“ napsala jedna ze sledujících. „Ať už je to falešné, nebo ne, propaguje to týrání zvířat,“ objevilo se dále v komentářích na profilu Schiaparelli. „Jediná věc, která je oslavná, je zabíjení těchto zvířat, i když jsou hlavy falešné,“ napsal jiný uživatel. „Vypadá to, jako když mají lev, gepard i vlk doslova vypadat, jako by byli zabiti a použiti na oblečení,“ zmínil další.

Módní přehlídky nemají vždy jen kladné ohlasy:

Překvapivá však byla reakce organizace PETA na ochranu zvířat, která se modelů zastala: „Outfity Kylie, Naomi a Iriny oslavují krásu divokých zvířat. Může jít o kreativní vyjádření proti trofejovému lovu, ve kterém jsou lvi a vlci trháni na kusy jen kvůli lidskému egoismu,“ uvedla prezidentka organizace Ingrid Newkirková pro Page Six.

Sdílejte článek
Štítky Instagram Paříž Irina Shayk kožešina Dante Alighieri módní přehlídka oděv Pat McGrath Kylie Jennerová kabát Naomi Campbellová Ingrid Newkirk Shiaparelli

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.