Módní alarm zaměřený na Zlaté glóby 2023: Šaty jako víla či letecká katastrofa

Filmové ceny Zlatý glóbus jsou rozdány, ale dál se bude hodně mluvit o tom, jaké modely a extravagantní kousky známé tváře na prestižní akci zvolily. Módní alarm z velkolepé akce připravila módní návrhářka Anna Tejklová.

Wednesday jako víla

Jenna Ortega se proslavila rolí temné Wednesday v jednom z nejsledovanějších seriálů dneška. Na Zlatých glóbech 2023 se ale představila jako zářivá víla.

Nadčasové šaty z plisovaného šifonu jsou opravdu působivé. Tento krásný a zcela originální model Gucci se, myslím, vepíše do historie módy.

Šaty à la ohořelá batika

Herečka Letitia Wright oblékla sice věhlasnou značku Prada, ale stejně se nemohu ubránit dojmu, že vypadá spíše jako přeživší letecké katastrofy.

Šaty působí ohořele a potrhaně, v kombinaci s holou hlavou pak dramaticky. Ostatně oranžová barva je mezi lidmi vnímána jako výstražná, je to barva záchranných vest, neevokuje nic příjemného. Alespoň je to ale dotažené a ladí i s oranžovými botami.

Frakošaty a podpatky pana Portera

Herec a zpěvák Billy Porter vynesl sametové růžové „frakošaty“, které jsou samy o sobě rozhodně zajímavým módním počinem, ale ocenila bych je více na ženě.

Pocházejí z dílny návrhárě Christiana Siriana. Stříbrné raveparty boty na platformě jsou zde asi ta nejmenší extravagance.

Selena Gomez v maskovacích šatech

Selena Gomez vynesla elegantní sametovou róbu značky Valentino, na které asi nejvíce zaujmou velké balonové rukávy v krásném odstínu švestkově fialové.

Přijde mi to jako dobrý trik na odvedení pozornosti v případě, že člověk zrovna nemá náladu či formu na předvádění se v obtažených šatech. Seleně to moc sluší, hezký detail je i cudný rozparek a k němu zvolila i ideální boty s otevřenou špičkou.

Křížení je stále v módě

Herečka Lily James vynesla úchvatnou róbu od Versace. Stejně jako u modelu Jenny Ortegy zde na první pohled zaujme překřížení v pase. Působivý je i kontrast červených sexy šatů s téměř kancelářským účesem doplněným decentními perlami.

Zlatá Jennifer Hudson

Herečka Jennifer Hudson oblékla nepřehlédnutelné a co se týče slušivosti velmi nebezpečné šaty. Jak víme, flitry a celkově lesklé materiály extrémně přidávají objem.

Herečce ale tyto šaty sluší a mohutně v nich nepůsobí. Špičaté boty hezky ladí s výrazným špičatým límečkem, s tím se ale naopak bijí dlouhé náušnice. Zde by byly vhodnější méně výrazné, či alespoň kratší.

Nenápadná v růžové

Herečka Elizabeth Debicki oblékla nenápadné šaty Dior, které ještě zdůraznily její drobnou chlapeckou postavu.

Růžová blondýnkám tradičně sluší a působí žensky. Zde je ale střih strohý a opticky jí nedělá dobrou službu v oblasti dekoltu. Vypasované šaty s níže položeným pasem by jí seděly více, protože by lépe její štíhlý pas vynikl a poprsí by nebylo opticky spláclé a snížené. Samozřejmě to ale i tak není žádný průšvih.

Podívejte se na přehlídku, kterou nachystala Anna Tejklová:

Výrazná róba Gucci

Za pozornost určitě stojí tyto krásné šaty značky Gucci, které oblékla na Zlaté glóby 2023 herečka Daisy Edgar-Jones.

Zajímavé je lemování korzetu latexovým pruhem a vkusné kombinování krajky a tylu. Kdyby herečka ještě více dotáhla účes, který takto působí neupraveně, bylo by to dokonalé. Místo rozčepýřené ofiny bych zde volila například klasický „mokrý“ lesklý vzhled vlasů sčesaných dozadu, který by ladil s lesklým lemováním korzetu.

Sdílejte článek
Štítky móda Zlatý glóbus herec Gucci letecká nehoda obuv Billy Porter oděv Museo del Prado Selena Gomezová Anna Tejklová Módní alarm Jenna Ortega Letitia Wright Jennifer Hudson

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.