Světový úspěch mu zajistily ponožkoboty. Bez podpory partnerky by se neprosadil

Podnikatel Petr Procházka měl geniální nápad, na který ho navedly zdravotní problémy jeho kamaráda. Stvořil hybrid mezi botami a ponožkami, kterého se prodalo 650 tisíc párů do celého světa. Byznysman říká, že velkou oporou při podnikání mu byla jeho partnerka.

Mohl být úspěšným advokátem a nikdy by ho nenapadlo, že jednou se bude živit výrobou ponožkobot. Ke geniálnímu nápadu ho přivedl kamarád a jeho zranění.

Petr Procházka si jezdil přivydělávat jako kuchař do Norska. Během jednoho léta si ale jeho kamarád poranil nohu a dostal infekci. Nemohl nosit normální obuv, a tak začal po ulici chodit v ponožkách.

„Kamarád si to chválil, chodilo se mu dobře. Tak jsem nad tím začal přemýšlet a napadlo mě, zda je na trhu něco jako ponožka, ale komfortní, s funkcí pevné boty,“ popsal podnikatel pro CNN Prima News, jaká náhoda mu změnila života. Dnes prodal více než 650 tisíc párů ponožkobot do celého světa.

Podnikatel popisuje, že mnoha lidem změnil doslova život. Přes chodidlo začali najednou vnímat spojení s přírodou, doslova začali cítit rodnou hroudu.

„Všichni najednou psali, že vnímají jiný způsob chůze. Popisovali, že když se byli projít se psem a stoupli na krtinec, tak si najednou uvědomili, kde stojí a jen si tou nohou tu půdu osahávali. Začali se jim probouzet utlumená nervová zakončení, kterých je v chodidlech přes dvě stě tisíc,“ dodal podnikatel, který velmi děkuje své partnerce, že s ním rozjezd podnikání zvládla. Dnes ví, že ona byla tím nejdůležitějším člověkem, kterého po svém boku měl. Celý rozhovor o nápadu, který lidem změnil život, najdete zde.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.