Balonové sukně ovládnou léto. Zakryjí nedostatky postavy a hodí se téměř ke všemu

Každoročně se ve světě módy objevují kousky oblečení, které odrážejí nové trendy a jsou plné inspirace. Jedním z nich je také balonová sukně, pro kterou je charakteristická objemná silueta a která se opět vrací na scénu.

Ikonický a hravý kousek, který se na výsluní dostal už v 50. letech, se opět vrací na módní scénu. Dobývá přehlídková mola, ulice i sociální sítě. Přináší do letních šatníků novou dávku elegance, lehkosti a zábavy.

Čtěte také: Módní hit pro léto 2024: Kabelka ve tvaru mušle se hodí ke kraťasům i pastelovým šatům

Sukně do každého počasí

Balonové sukně, známé také jako "bubble skirts", okouzlily svět už v 50. letech 20. století. Popularitu získaly díky návrhářům jako Christian Dior či Cristóbal Balenciaga. Velký návrat následně zažily
v 80. letech a nyní, v roce 2024, se opět vracejí na výsluní.

Tento typ sukně je oblíbený především díky unikátnímu střihu, který vytváří iluzi objemu a pohybu, čímž dodává každému outfitu vskutku nezaměnitelný šmrnc. Balonové sukně jsou ideální volbou do každého počasí. Nosit se dají jak během zimy, tak během horkých letních dnů, protože se vyrábějí z nejrůznějších materiálů. V létě obzvláště uvítáte sukně z lehkých, prodyšných materiálů, které umožňují volný pohyb a poskytují maximální komfort.

Nespočet kombinací

Díky svému jedinečnému střihu mohou být balonové sukně stylizovány hned několika různými způsoby. Dají se nosit v kombinaci s elegantní halenkou a podpatky i sportovním topem s teniskami. Skvěle poté fungují i v kombinaci s upnutými tričky či oversized svetry.

Bubble skirts jsou k dispozici v různých délkách – od mini po midi až maxi. Délku si vyberte podle toho, která nejlépe sedne vašemu typu postavy, a ve které se budete cítit pohodlně. Dlouhé sukně jsou obecně vhodné spíše pro vyšší postavy a naopak kratší sukně s vyšším pasem poté opticky prodlouží nohy. Ze všech sukní je to však právě balonová sukně, která dokáže nejlépe zakrýt nedostatky v oblasti boků, hýždí a stehen.

Přečtěte si: Nenáviděné i milované barrel jeans. Kontroverzní kousek ovládne rok 2024

Nebojte se experimentovat s barvami a vzory. Letos jsou v kurzu barvy světlé pastelové, ale i ty výraznější jako vínová, zelená či stříbrná. Celý outfit poté mohou povýšit také doplňky, kdy k balonové sukni se hodí především jednoduché šperky, jako jsou minimalistické náušnice či náramky.

Trendy balonovou sukni můžete při troše štěstí najít také v second handu:

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 16. 9. 2024

Berani, v poslední době si možná děláte starosti s penězi. Dnes by někdo z rodiny mohl udělat výdaj, který považujete za zbytečný a nezodpovědný. Než se rozzlobíte, vězte, že vše nemusí být tak, jak se zdá. Pokud se na situaci podíváte objektivně, možná zjistíte, že nejste v zoufalé finanční situaci a že výdaj z rodinné pokladny tolik neubral.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.